Sevilen oyuncu yıllar sonra Ramo ile ekranlara dönüyor!

Sevilen oyuncu yıllar sonra Ramo ile ekranlara dönüyor!
Show TV ekranlarında heyecan hazırlanan Ramo dizisi için sevilen oyuncu yıllar sonra ekranlara döndü. Oldukça iddialı isimlerden oluşan oyuncu kadrosuna katılan usta oyuncu kim?

Show TV ekranlarında heyecan fırtınası estirmeye hazırlanan Ramo dizisi için sevilen oyuncu yıllar sonra ekranlara döndü. Oldukça iddialı isimlerden oluşan oyuncu kadrosuna katılan usta oyuncu kim?   BKM imzalı diziye Adana’nın en iyi ciğercilerinden, fakir fukaranın dostu olarak dahil olan usta oyuncu, uzun süredir yapımlarda rol almıyordu. Şimdi detaylar

Sevilen oyuncu yıllar sonra Ramo ile ekranlara dönüyor!

O bir usta oyuncu. Kısaca ödül avcısı bir sanatçı. Show Tv’in iddialı dizilerinden Ramo’da 'Durdu Baba' karakterini canlandıracak ünlü isim Macit Koper oldu. Diziseverleri heyecanladıran Macit Koper uzun süredir dizilerde rol almıyordu. Ramazan karakteri ile Murat Yıldırım'ın, Sibel karakteri ile de Esra Bilgiç'in başrolde olacağı Ramo dizisi pek çok sevilen ismi kadroya daghil etmeyi başardı.

Ramo dizisi kadrosu?

Yağız Alp Akaydın’ın yöneteceği Ramo dizisnin senaryosunu Yılmaz Şahin kaleme aldı. Bu ay sonu ekrana gelmesi planlanan dizinin kadrosunda Murat Yıldırım, Esra Bilgiç, İlker Aksum, Yiğit Özşener, Berk Hakman, Görkem Sevindik, Cemre Baysel, Nilüfer Açıkalın, Sacide Taşaner, İlkay Kayku, Efsane Odağ, Rüzgar Aksoy, Hakan Salınmış, Haluk Cömert, Leyla Kader İlhan ve Nebil Sayın gibi başarılı isimler yer alıyor. Konusunu merak edenlere çekimleri Adana'da yapılan dizinin Çukur tarzı bir dizi olacağını söyleyebiliriz. Kadroya son olarak aktılan Macit Koper, dizide Adana’nın en iyi ciğercilerinden, fakir fukara dostu 'Durdu Baba' karakterini oynayacak.

Macit Koper kimdir?

1944 İstanbul doğumlu sanatçı lise yıllarında tiyatro ile ilgilenerek Beşiktaş Halkevinde sahneye çıktı. LCC Tiyatro Okulu'nda Muhsin Ertuğrul, Beklan Algan ve Ayla Algan'ın öğrencisi olarak yetişti. Dostlar Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen olarak çalışan Macit Koper, bir dönem İstanbul Şehir Tiyatroları'nda çalıştı. 1980 darbesinde işine son verilince Dostlar Tiyatrosu'na geri döndü ve oyuncu, yönetmen, yazar olarak çalıştı. 1983 yılında "Seni Seviyorum" adlı film ile senaristliğe başlayan Macit Koper, 1978 yılında sinema oyunculuğu kariyerine başladı. Ona asıl şöhreti getiren film "Anayurt Oteli" filmindeki Zebercet rolü oldu.

Ödülleri :

1984 - 21. Antalya Film Şenliği, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Bir Yudum Sevgi

1992 - 29. Antalya Film Şenliği, En İyi Senaryo Fikrimin İnce Gülü - Sarı Mercedes)

1993 - 5. Ankara Film Festivali, En İyi Senaryo: Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri

1997 - 9. Ankara Film Festivali, Onat Kutlar En İyi Senaryo Yazarı: Akrebin Yolculuğu

2003 - 40. Antalya Film Şenliği, En İyi Senaryo: Karşılaşma

2003 - 25. Siyad Türk Sineması Ödülleri, En İyi Senaryo: Karşılaşma

2009 - Şişli Belediyesi Muhsin Ertuğrul Ödülleri, En İyi Oyunlaştırma: Kırmızı Pazartesi

10-01-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar