Show Tv dizisi Baba’nın setinde büyük kriz!

Show Tv dizisi Baba’nın setinde büyük kriz!
Usta oyuncular Haluk Bilginer ve Tolga Sarıtaş’ın başrollerini paylaştığı Baba dizisi çalışanları Ay Yapım'ı fazla mesai nedeniyle şikayet etti Sette yaşanan kriz aşıldı mı?

Yaşanmış bir olaydan esinlenerek çekilen Baba dizisi ilk bölümden itibaren ilgi görmeye devam ediyor. Salı akşamlarına imza atan Show TV'nin sevilen dizisi Baba'nın setinde büyük bir kriz yaşandı. Usta oyuncular Haluk Bilginer ve Tolga Sarıtaş'ın babayla oğlunu oynadığı baba dizisinde kamera arkası ekibi dizinin yapımcısını şikâyet etti. Dizi severler merak ediyor, ansızın mirasa konup hayatları değişen bir aileyi ekrana getiren Baba dizisinde nasıl bir kriz yaşandı? Kriz aşıldı mı? Baba dizisiyle ilgili gelişmeler haberimizde. Şimdi detaylar

Show Tv dizisi Baba’nın setinde büyük kriz!

15 Şubat Salı günü ilk bölüm yayınlanan ve Salı akşamlarına damga vuran Show Tv yapımı Baba gerçek bir hikâyeden yola çıkılarak uyarlandı. Usta oyuncular Haluk Bilginer ve Tolga Sarıtaş’ın başrollerini paylaştığı dizide kamera arkası ekibi, dizinin yapımcısı Ay Yapım’dan şikayetçi oldu. Ünlü gazeteci Birsen Altuntaş’ın bugün verdiği habere göre Baba dizisinde çalışan kamera arkası ekibi, İstanbul’da kar fırtınasının etkili olduğu günde tam 16 saat çalıştırılıp yasal sınırı geçtiği gerekçesiyle Ay Yapım'ı Sinema Emekçileri Sendikası’na şikâyet etti. Şikâyeti titizlikle inceleyen Sinema Emekçileri Sendikası şirkete yönelik yasal girişimlerde bulunması için Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvuruda bulundu.

Çalışma süresi 11 saati aşamaz!

Baba dizisinde kamera arkasında çalışan kalabalık ekip, 16 saat çalıştırıldıkları gerekçesiyle Ay Yapım’ı Sinema Emekçileri Sendikası’na şikâyet etti. Şikâyeti dikkate alan Sendika gerekçeli kararı delil göstererek SGK’ye başvurdu. İşte o gerekçe: “Yapımcılığını Ay Yapım’ın yapmakta olduğu Baba adlı dizi projesinde 4857 sayılı iş kanuna aykırı olarak 16 saate varan çalışma tespit edilmiştir. Yasanın fazla çalışmayı düzenlediği 41 ve 63 maddeleri ile çalışma süreleri yönetmeliği gereğince çalışma süreleri günlük 11 saati aşamaz. Fazla mesailer dahil olmak üzere bu süreyi aşan her çalışma suç teşkil ettiği gibi idari para cezası da verilebilmektedir. İşveren temsilcisi ile yaptığım yapmış olduğumuz görüşmede çalışma sürelerini aşıldığı kabul edilmiş olmasına rağmen çekimlere devam edilmiştir. Bu nedenle Sosyal Güvenlik Kurumu nezdinde gerekli yasal başvurular yapılacaktır.”

Baba, yepyeni bölümleriyle her salı akşamı saat 20.00'de Show TV'de!

14-03-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar