Teşkilat Sadık (Hakan Boyav) kimdir?

Teşkilat Sadık (Hakan Boyav) kimdir?
Teşkilat Sadık (Hakan Boyav) kimdir? Teşkilat dizisine yeni sezonda dahil olan Tövbekar Sadık karakteri, en çok arananlar arasında yer alıyor.

İkinci sezonunda yepyeni bölümleri ile yayınlanmaya devam eden Teşkilat dizisine geçtiğimiz haftalarda yeni bir oyuncu dahil olmuştu. Sadık karakteri ile Teşkilat kadrosunda yer almaya başlayan oyuncu Hakan Boyav, en çok arananlar arasında yer almayı başardı. Yeni sezonda diiye dahil olan Hakan Boyav'ın karakteri ise en çok merak edilenler arasında. Peki Teşkilat Tövbekar Sadık kimdir?

Teşkilat Sadık (Hakan Boyav) kimdir?

Yeni sezonda Teşkilat kadrosuna dahil olan Tövbekar Sadık karakteri en çok arananlar arasında yer alıyor. Gizemli, hırslı ve tarafını belli etmeyen bir kişilik olan Tövbekar Sadık, Yıldırım'a karşı düzenlenen planlarda ön sıralarda yer alacaktır. Yıldırım ile önemli bir geçmişi olan Sadık, dizinin önemli karakterleri arasında  yer almakta. Peki Sadık karakterini canlandıran Hakan Boyav kimdir?

10 Ocak 1964 yılında dünyaya gelen Hakan Boyav, İzmir doğumludur. Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde tamamlayan Hakan Boyav, eğitim yıllarında yerel bir gazetede çizerlik ve yazarlık yapmıştır. Ardından Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda görev yapmaya başlayan Hakan Boyav, daha sonra Antalya Devlet Tiyatrosu'nda ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yer almıştır.

Rol aldığı diziler

İlk olarak 2003 yılında yayınlanmaya başlayan Asmalı Konak adlı dizide Ahmet karakterini canlandırarak televizyon hayatına adım atan Hakan Boyav, Arapsaçı, Seher Vakti, Hırsız Polis, Fırtına, Dağlar Delisi, Duvar, Kalpsiz Adam, Gece Gündüz, Hanımın Çiftliği, Kurtlar Vadisi Pusu, Beyaz Karanfil, Payitaht Abdülhamid, Maraşlı ve Teşkilat dizilerinde rol almıştır.

Rol aldığı filmler

Bir Aşk Hikayesi, Hırsız var!, Barda, Hayattan Korkma, Vali, Black Field, Ejder Kapanı, Ay Büyürken Uyuyamam, Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü

Ödülleri

Çiçek Çölü 

The Goog - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Sersem Kocanın Kurnaz Karısı - En İyi Yönetmen

Barda - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Kış Güneşi - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Payitaht Abdülhamid - En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Teşkilat oyuncu kadrosu

Başrollerinde Çağlar Ertuğrul ve Deniz Baysal Yurtçu'nun yer aldığı Teşkilat oyuncu kadrosunda, Mesut Akusta, Ezgi Eyüpoğlu, Tuncer Salman, Ezgi Şenler, Nihat Altınkaya, Serdar Yeğin, Ahmet Uğur Say, Gürkan Uygun, Turgut Tunçalp ve Hakan Boyav yer almaktadır.

14-03-2022
Yazar Hakkında
Özlem Olgunsoy

Özlem Olgunsoy

Özlem 1995 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Eğitimini tamamladıktan sonra iş hayatına atıldı. Çocuk gelişimi, sağlık, medya konuları .. devamı.. mail
Yorumlar