Show Tv’den Örnek Olacak Uygulama!

Show Tv’den Örnek Olacak Uygulama!
En çok seyredilen televizyon kanallarından Show Tv'den işitme engelliler için yeni bir uygulama. En çok seyredilen dizileri alt yazılı olarak yayınlayan kanal takdir topladı.

Televizyon yayıncılığı sadece reyting odaklı, para kazanma amaçlı olmamalı. Zaten televizyonların kuruluş amaçları bunlar da değil. Tamam yapımlarının çok seyredilmesi için her çaba harcanabilir, para kazanmak için reklam verenler mutlu edilmeye çalışılabilir. Ama bir de asıl gerçek var ki bu ne yazık ki günümüz televizyon yayıncılığında ihmal edilmiş durumda. Hem de çok ciddi bir şekilde. Hatta ne yazık ki bu olması gereken gerçek kamu kanalı tarafından bile yapılmamaya başlanmış durumda. Televizyon yayıncılığı sadece bir eğlence sektörüne dönmüş durumda. Oysa televizyon yayıncılığının bir de kamu yararı boyutu var. Her televizyonun kamu yararı için yapması gerekenler. Belgeseller, eğitim kültür programları vs. ama televizyonlar bu yayınları televizyonlarının en az seyredildiği gece yarılarına koyarak kamu denetçisinden yasadaki boşluğu kullanarak kurtulabiliyor. Olmaması gereken bir durumu hayata geçiriyorlar böylece. Oysa bugünlerde bu uygulamanın tam tersi bir durumla karşı karşıyayız. Show Tv beklide tüm televizyonlara örnek olacak harika bir uygulamayı başlattı. İşte detaylar!

Show Tv’den Örnek Uygulama!

Eskiden bir kamu kanalı olan TRT’den görürdük bu tür uygulamaları. Yapması gerekeni az da olsa yapardı. Sonra o da yavaş yavaş vazgeçti bu uygulamalardan ve özel televizyonlar gibi oldu. İşitme engelliler haber bülteni, televizyonların seyredilebildiği saatlerde eğitim kültür programları, halkı bilgilendirecek yayınlar…

Özellikle işitme engeller için hazırlanan haber bülteni ülkemizin ve hatta tüm dünyanın bir gerçeği olan işitme engelliler için televizyon yayıncılığını kolay ve anlaşılır hale getirmişti. Bu tüm kesimlerden takdir toplamıştı. Sonra bazı kanallarda bu uygulamaya gittiler ama çok uzun soluklu olmadı ve işitme engelliler yine unutuldu. Şimdilerde Show Tv işitme engelliler için müthiş bir uygulamaya gitti. Kanal PT 1 kuşağında yayınladığı dizilerin tekrarını PT 2 kuşağında altyazılı ve durum bildiren yazılarla yeniden yayınlanmaya başladı.

İşitme Engelliler İçin Alt Yazılı Dizi!

Ülkemizin en çok seyredilen özel kanallarından Show Tv işitme engelliler için gerçekten büyük bir adım attı. Kanal PT 2 kuşağında yayınlanan dizilerin tekrarlarında işitme engelliler için alt yazı uygulamasına ve yazılı betimlemelere gitme kararı aldı. Sosyal medya ve işitme engelliler arasında inanılmaz bir kitle tarafından desteklenen bu uygulama ile kanal yayınlarını işitme engellilere de ulaştırmaya başlamış oldu. Dizilerdeki diyaloglar alt yazı halinde verilirken dizinin müzikleri, efektler de alt yazılı betimleme olarak yer aldı. Kanalın bu uygulamasının diğer kanallara da örnek olmasını umuyoruz.

30-09-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler