Söz dizisi Linda (Melis Birkan) kimdir?

Söz dizisi Linda (Melis Birkan) kimdir?
Söz dizisi başarılı ve güzel oyuncu Melis Birkan'ı oyuncu kadrosuna dahil etti. Melis Birkan kimdir? Oynadığı filmler ve diziler neler?

Daha önce başta Issız Adam ve Leyla ile Mecnun olmak üzere pek çok önemli yapımda rol alan Melis Birkan, Star TV'nin en çok izlenen dizilerinden Söz'ün oyuncu kadrosuna katıldı.

Tolga Sarıtaş'ın başrolde yer aldığı, Deniz Baysal, Nihat Altınkaya, Meriç Aral, Sarp Akkaya, Burak Sevinç, Görmek Sevindik, Aytaç Şaşmaz ve Ece Çeşmioğlu'nun oyuncu kadrosuna yer aldığı Söz'e şimdi de Melis Birkan eklenmiş oldu. Melis Birkan dizide Linda karakterini canlandıracak. Linda, özellikle Orta Doğu'nun en kanlı savaşlarında görev yapmış bir savaş muhabiridir. Sayısız ödüle sahip olan Linda, dünyaca tanınmış ve saygıyla karşılanan bir kadındır.

MELİS BİRKAN KİMDİR?

15 Temmuz 1982 tarihinde başkanet Ankara'da doğan Melis Birkan, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda modern dans eğitimi aldı. Ancak daha sonra oyunculuğa yöneldi. İlk oyunculu deneyimi 2005 yılında Show TV'de yayınlanan Çapkın dizisiyle oldu. Ertesi yıl yine Show Tv'de yayınlanan İyi ki Varsın dizisinde rol aldı.

2006 yılında vizyona giren Barda filmiyle ilk sinema filmi tecrübesini yaşadı. 2006 ve 2008 yılları arasında 65 bölüm Köprü dizisinde rol aldı.

2007 yılında Amerikalılar Karadeniz'de 2 ve Ulak filmlerinde yer aldı.

Melis Birkan'ın patlama yaptığı yıl 2008 oldu. Kısa süren Ayışığı dizisinde rol aldıktan sonra Issız Adam filmi için kamera karşısına geçti. Çağan Irmak'ın yönettiği filmde Cemal Hünal ile birlikte başrolde yer aldı. Issız Adam filminde canlandırdığı Ada karakteriyle oldukça iyi tepkiler aldı. Bu filmde sergilediği performans Melis Birkan'a 2008 yılında düzenlenen 14. Sadri Alışık Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu ödülünü getirdi.

Başarılı oyuncu 2009 yılında Show TV'den ekranlara gelen Bu Kalp Seni Unutur Mu? dizisinde anlatıcı olarak kendine yer buldu. Daha sonra yılın sonlarında doğru Adını Sen Koy adlı sinema filminde rol aldı.

2010 yılında Show TV'de yayınlanan Deli Saraylı dizisinde rol alan Melis Birkan, oyunculuğa 2 yıllık bir ara verdi.

Melis Birkan, TRT 1'de yayınlanan Leyla ile Mecnun'un 3. sezonunda diziye Leyla karakteriyle dahil oldu. 2012 ve 2014 yılları arasında toplam 43 bölümde rol aldı.

2015 yılında Büyük Sürgün Kafkasya isimli mini dizisinin oyuncu kadrosunda yer aldı.

Melis Birkan'ın 2016 yılında rol aldığı yapımlar 46: Yok Olan dizisi ve Sen Benim HerŞeyimsin filmi oldu.

Melis Birkan, 2019 yılında Star TV'de yayınlanan Söz dizisine Linda karakteriyle dahil oldu.

04-02-2019
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar