SpaceX Crew Dragon ilk insanlı roket fırlatması canlı izle

SpaceX Crew Dragon ilk insanlı roket fırlatması canlı izle
SpaceX, uzaya 2 astronot gönderiyor. Crew Dragon isimli uzay mekiğini taşıyan roket bu akşam havalanacak. Roket uçuşunu canlı izlemek için detaylar.

SpaceX ve NASA, işbirliğiyle Crew Dragon isimli uzay mekiğini taşıyan roket, Dünya yörüngesinde bulunan Uluslararası Uzay İstasyonu'na fırlatılacak. Bu akşam yapılacak fırlatma tüm dünyada büyük bir heyecan yarattı. SpaceX ilk kez insanlı bir fırlatma yapacak. SpaceX ilk insanlı roket fırlatması nasıl canlı izlenir? SpaceX roket fırlatmasını canlı izle.

Son dönemde oldukça aktif çalışmalar yapan SpaceX, uzaya gönderdiği roketlere bir yenisini daha ekleyecek. Bu akşam Türkiye saati ile 22:22'de yapılacak olan fırlatma canlı olarak yayınlanacak. Crew Dragon mekiğiyle Robert Behnken ve Douglas Hurley isimli astronotların uzaya gönderilmesi bir ilk olacak. Daha önce pek çok ülke uzaya insan göndermeyi başardı. Ancak ilk kez bir şirket tarafından uzaya insan gönderiliyor. Bu iki astronot da daha önce uzaya çıkmıştı. SpaceX'e ait olan Falcon 9 Block 5 roketiyle yapılacak olan fırlatma ABD'nin Rusya'ya olan bağımlılığını azaltacak. ABD, Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronotlarını gönderebilmek için Rus yapımı roketleri kullanıyor. 

SpaceX Crew Dragon fırlatmasını canlı izle

Crew Dragon isimli uzay mekiği geçtiğimiz yıl başarılı bir şekilde insansız olarak uzaya fırlatılmıştı. Bu akşam ise insanlı olarak uzaya gönderilmeye çalışılacak. Florida'da bulununan Kennedy Uzay Merkezi'nden ABD doğu saat ile 15:22 yapılacak fırlatma canlı olarak yayınlanacak. Fırlatmayı canlitv.com'dan izleyebilirsiniz. Fırlatmayı izlemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

NASA TV CANLI İZLE

Crew Dragon tasarımı 2014 yılında görücüye çıktı. Robert Behnken ve Douglas Hurley, yaklaşık 5 yıldır bu fırlatmaya hazırlanıyor. İlk fırlatma denemesi 27 Mayıs Çarşamba günü yapıldı ancak fırlatmaya 16 dakika kala hava şartları nedeniyle fırlatma iptal edildi. Bu akşam ise şartların el vermesi ve iki astronotun Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru yol almaya başlaması bekleniyor. Crew Dragon daha önce pek çok kez uzaya fırlatıldı. 

NASA yöneticisi Jim Bridenstine, fırlatmayla ilgili gazetecilere konuştu. Fırlatmanın bir ilk olmasının astronotları üzerinde ekstra bir baskı unsuru olup olmayacağını soran gazetecileri yalanladı. Bridestine "Hazır olduğumuzda fırlatacağız. ABD Başkanı Donald Trump ve Başkan Yardımcısı Mike Pence, Nasa ekibi ile SpaceX ekibinin Çarşamba günü doğru gerekçelerle doğru kararı almasından gurur duydu" şeklinde cevap verdi. 

30-05-2020
Yazar Hakkında
Yavuzcan Aksoy

Yavuzcan Aksoy

2013 yılından bu yana çeşitli internet sitelerinde editörlük yapıyor. 2019 yılında Canlı TV için haber makalesi kaleme almaya başladı. Pe .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler