Suriyelilerin İstanbul’da kurduğu Suriye Tv nasıl izlenir?

Suriyelilerin İstanbul’da kurduğu Suriye Tv nasıl izlenir?
Suriye’den kaçıp ülkemize sığınan gazeteci ve televizyoncular Tv kanalı kurdu. Suriyelilerin İstanbul’da kurduğu Suriye Tv nerede kuruldu, nasıl izlenir?

2011 yılından beri ülkemizde uzatmalı misafir olan Suriyeliler artık bizden biri oldu. Öyle ki Suriye’den kaçıp ülkemize sığınan gazeteci ve televizyoncular Tv kanalı bile kurdular. Suriyelilerin İstanbul’da kurduğu Suriye Tv nerede kuruldu, nasıl izlenir, cevapları haberimizde bulabilirsiniz.

Suriyelilerin İstanbul’da kurduğu Suriye Tv nasıl izlenir?

Gün geçmiyor ki Suriye ve Suriyelilerle ilgili bir haber duymayalım. Hem ülkemizde hem de Avrupa’da 10 milyonu geçkin Suriyeli ülkesinden uzakta yaşam mücadelesi veriyor. İçlerinde en rahat olanlar elbette ülkemizdeki Suriyeliler. Öyle ki İstanbul’da ‘Suriye TV’ adında bir televizyon kanalı bile kurdular. Öyle küçük çapta yöresel bir kanal da değil. Tam 200 kişinin çalıştığı kanal sadece ülkemizde değil başta Suriye olmak üzere Ortadoğu, Balkanlar hatta Avrupa’daki Suriyelilere yönelik yayın yapıyor. Tahmin edeceğiniz gibi Suriye Tv mültecilerin sorunları, Suriye’nin geleceği gibi konulara yöneliyor.

Suriye Tv finansmanı Katarlı Grup

Suriye Tv İstanbul’da Sefaköy’deki stüdyolarından dünyaya uydu üzerinden Arapça sesleniyor. Suriye TV’yi uydu üzerinden olduğu gibi internet üzerinden de izlemek mümkün. Görüşlerine başvurduğumuz Suriye Tv Genel Müdürü Malek Dağistani, haber ve siyasi tartışma programlarına ağırlık verdiklerini söyledi. Malek Dağıstani ayrıca “Programlarımızda, Suriye’nin içinde ve dışında yaşayan Suriyelilerin yaşadıkları sıkıntıları işliyoruz” dedi.

Kanalda çalışan personelden çoğunluğu Suriyeli. Ancak haberciler arasında Iraklı, Lübnanlı, Ürdünlü gazeteci ve televizyoncular yer alırken 15 Türk personel de hizmet veriyor. Kanalın finansmanı ise tecrübeli bir medya grubu. Katar merkezli “Fadaat” Medya grubu aynı zamanda Londra’da yayımlanan önde gelen Arapça gazetelerden ‘El Arabi El Cedid’in de sahibidir.

Sefaköy’den Dünyaya

Genel Müdür Malek Dağistani birçok merkezde muhabirleri olduğunu belirterek şunları söyledi. “Suriye’de İdlib, Halep ve Hama’da dört, Türkiye’de Gaziantep ve Hatay’da iki, Avrupa’da üç, ayrıca Washington’da bir muhabirimiz var. Suriye TV’de çalışanların çoğu profesyonel gazeteci ve televizyoncular. Şu anda Suriye’yle ilgili en son sıcak gelişmeleri en iyi bizim kanaldan takip edebilirsiniz. Özellikle uluslararası medya kuruluşlarının artık Suriye’de pek muhabirleri olmadığını düşünecek olursak; en sıcak haberleri biz veriyoruz.”

İnternetteki izlenme oranları Malek Dağıstani’yi haklı çıkarıyor. Suriye TV’nin çok fazla izlendiğini hatta Suriye’de Esad rejiminin kontrolündeki bölgelerde bile izlendiğini belirtelim. Malek son olarak şu bilgiyi canlitv takipçileri için paylaştı. Aynen veriyoruz. “Suriye’deki savaş dokuzuncu yılına girerken Suriye halkı artık dünyanın dört bir yanına dağılmış durumda. Bu nedenle Suriye’deki ve yurtdışındaki Suriyelilerin toplanabileceği bir platform gerekiyordu. Bizim de amacımız bütün Suriyelilere hitap edebilecek bir platform olmak. Örneğin her gün yayınlanan ‘Bir araya gelmek’ isimli programda, Suriye’de ve diasporadaki Suriyelilerin hayatlarının ayrıntılarına dokunmak amacıyla çektikleri acıları, endişeleri ve yaşadıkları sevinçleri konuşuyoruz. Siyasi tartışma programlarımıza Türk gazeteci ve uzmanlar da konuk oluyor. Bizim amacımız Suriye’nin ileride askeri ya da dini diktatörlük değil tam bir demokrasi olması.”

Canlitv olarak Suriye Tv’ye başarılar dilerken Malek Dağıstani’nin temennilerine canı gönülden katılıyoruz. İyi seyirler..!

06-08-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler