Tottenham- Liverpool maçı hangi kanalda şifresiz yayınlanacak?

Tottenham- Liverpool maçı hangi kanalda şifresiz yayınlanacak?
Şampiyonlar Ligi'nde finalinde oynanacak Liverpool-Tottenham maçı naklen yayınlanacak mı? Naklen yayınlanacaksa hangi kanalda ve şifresiz olacak mı?

Şampiyonlar Ligi'nde finalinde oynanacak Liverpool-Tottenham maçı nefesleri kesecek. Haliyle herkes heyecanla bu maçı bekliyor ve soruyor. Liverpool- Tottenham maçı naklen yayınlanacak mı? Naklen yayınlanacaksa hangi kanalda ve şifresiz olacak mı, sorularını canlitv takipçileri için yanıtlayalım.

Tottenham- Liverpool maçı hangi kanalda şifresiz yayınlanacak?

Maçlardı, gruplardı, çeyrek ve yarı final derken nihayet final günü geldi çattı. Şampiyonlar Liginin  2018-2019 sezonunun şampiyonunu yani en büyüğünü belirleyecek tarihi maçta sevinen taraf her halükarda İngiliz seyircisi olacak. Çünkü şampiyonu belirleyecek maç, iki İngiliz ekibin arasında finalde karşılaşacağı cereyan edecek. Tottenham ile Liverpool arasında oynanacak bu dev mücadele beIN SPORTS HABER kanalından şifresiz yayınlanacak. Bu dev mücadele Atletico Madrid'in stadı olan Wanda Metropolitano'da 1 Haziran tarihinde saat 22:00'da başlayacak. Şampiyonu belirleyecek dev maçı izlemek isteyenler beIN Sports Haber'den şifresiz izleyebilecek. Şimdi takımları yakından tanıyalım.

Liverpool FC

Liverpool'da kurulmuş İngiltere'nin en köklü futbol kulüplerinden birisidir. 1892’de kuruldu. Bugüne kadar 5 Avrupa şampiyonluğu, 18 Premier Lig şampiyonluğu ve 7 FA Cup şampiyonluğu elde etti.

İngiltere Futbol Ligi’nde mücadele eden Liverpool, maçlarını Anfiled’da oynuyor. Kulüp tarihinin en parlak dönemi, 1970’li ve 1980’li yıllara denk gelir. Bu dönemlerde Bill Shankly ve Bob Paisley ile İngiltere Ligi’nde 7 kez şampiyonluğa ulaşan Liverpool, 7 kez de Avrupa kupalarında mutlu sona ulaşarak kırılması güç bir seri yakaladı. Kulüp başarılarını taraftarına borçlu iken aynı zamanda Liverpool taraftarları tarihin en kötü spor terörüne de sebep oldu. 1985 yılında Juventus ile UEFA Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan Liverpool, taraftarlarının çıkardığı kavga sonucu 39 İtalyan taraftarının ölümüne sebep oldu. Heysel Stadında oynanan final maçı sebebiyle, faciaya ”Heysel Faciası” adı verilen elim olayın ardından dönemin İngiltere Başbakan’ı Margaret Thatcher tarafından bütün İngiliz takımları 5 yıl süreyle Avrupa kupası müsabakalarından men edilmiş ve bu bir ders niteliğinde olmuştur. Bu facianın üzerinden 4 yıl geçmesinin ardından buna benzer bir olay bu sefer Liverpool taraftarlarının başına gelmiş ve 96 Liverpool taraftarı ”Hillsborough Faciası” adı verilen olayda yaşamını yitirmiştir.

Tottenham Hotspur Football Club

1882 yılında Londra’da kuruldu. İngilere Premier Ligi’nde mücadele eden Tottenham, maçlarını 35.000 koltuk kapasiteli White Hart Lane’de oynamaktadır. İngiltere Federasyon Kupası’nı ilk kazanan kulüp olan Tottenham, ortalama her yıl düzenli olarak ya UEFA Avrupa Ligi’nde ya da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmektedir.

Tottenham, aynı zamanda da Avrupa’nın gelmiş geçmiş en başarılı 50 takımı arasındadır. Tottenham 20. yüzyılda hem lig şampiyonluğu hem de ulusal kupa şampiyonluğu yaşamış ilk takımdır. Başka bir ifadeyle Tottenham 20. yüzyılın ilk duble yapan takımıdır. İngiltere Ligi’nde 1960’lı yıllarda ciddi başarılara imza atarak İngiltere’yi İngiltere dışında en iyi temsil eden takım olmuştur. Tottenham, Avrupa kupalarında ilk kupa kazanan İngiliz kulübüdür.

29-05-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar