Türk sinemasının büyük kaybı;Can Gürzap hayatını kaybetti

Türk sinemasının büyük kaybı;Can Gürzap hayatını kaybetti
Uzun süredir hastanede tedavi gören Can Gürzap’tan gelen acı haberi Armağan Çağlayan sosyal medya hesabından “"Yattığınız yer nur olsun Can Bey…. Huzur bulun" şeklinde duyurdu.

Can Gürzap kaç yaşında hayatını kaybetti? Usta oyuncunun rahatsızlığı nedir? Can Gürzap kimdir? Ünlü oyuncunun vefatını kim duyurdu? Ünlü tiyatrocu ve oyuncu Can Gürzap hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımızın içeriğinde…

Türk sinemasının büyük kaybı; Can Gürzap hayatını kaybetti

Türk sinemasının usta ismi Can Gürzap 79 yaşında hayata gözlerini yumdu. Uzun süredir hastanede tedavi gören Can Gürzap’tan gelen acı haberi Armağan Çağlayan sosyal medya hesabından “"Yattığınız yer nur olsun Can Bey…. Huzur bulun" şeklinde duyurdu. Daha önce aort anevrizması geçiren ünlü oyuncu 2018 yılında da trafik kazası geçirmişti. Tiyatroda 52 yıldır aktif olarak yer alan Devlet Tiyatrosu sanatçısı olan Can Gürzap son olarak “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde yer almıştı. 

Can Gürzap kimdir?

Babası da oyuncu olan Can Gürzap 26 Mayıs 1944’de İstanbul ‘da dünyaya geldi. İlk tiyatro eğitimini babası Reşit Gürzap ’tan aldı. Kadıköy Maarif Koleji’nin ardından Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nü bitirdi. Daha sonra  Londra'da Central School of Speech and Drama 'da oyunculuk eğitimi aldı. Konservatuvarda derslere giren ünlü oyuncu TRT’de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırladı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile hayatını birleştirdi. İstanbul Devlet Tiyatrosu’na 1978 yılında kurucu müdür oldu. Senaryo yazarlığı (Yorgun Savaşçı – 1993) ve çevirmenlikte yapan Gürzap birçok dizi ve sinemada da yer aldı. 

Siyasetçilerden başsağlığı mesajları 

Aort anevrizmasından kaynaklı rahatsızlığından hayatını kaybeden ünlü oyuncu ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğim değerli sanatçı Can Gürzap’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum." Dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da "Vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğim değerli sanatçı Can Gürzap’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum." diyerek başsağlığında bulundu. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce  "Davut Tataroğlu, Asım Şekip Kaya ve daha nice rolleriyle hafızalarımıza kazınan usta oyuncu Can Gürzap'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." Dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Ülkemizin kıymetli sanatçılarından Can Gürzap'ı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Devlet Tiyatrolarımızın emekli sanatçısı, sinema, dizi oyuncusu, yazar ve eğitmen Can Gürzap sanat camiamız için büyük bir kayıptır. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." İfadelerini kullandı.

01-12-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler