Türkiye'de bir ilk Çukur Cumali ve Çukur Azer oyun dünyasına taşındı

Türkiye'de bir ilk Çukur Cumali ve Çukur Azer oyun dünyasına taşındı
Türkiye'de bir ilk oldu ve Çukur dizisi oyuncularından Cumali ve Azer karakterleri oyun dünyasına taşındı. Oyun dünyasını sarsan gelişme bundan sonrakilere örnek olacak mı

Bu da oldu ve dizikarakterlerioyun dünyasına taşındı. Oyun ve dizi sektörünü bir araya getiren büyük proje ilk ürününü piyasaya sürdü. Türkiye'de bir ilk oldu ve Çukur dizisi oyuncularından Cumali ve Azer karekterleri oyun dünyasına taşındı. Oyun dünyasını sarsan gelişme bundan sonrakilere örnek olur mu haberimizde. Şimdi detaylar

Türkiye'de bir ilk Çukur Cumali ve Çukur Azer oyun dünyasına taşındı

InGame Group ve Ay Yapım'ın eğlence sektörünün iki fenomen içeriğini bir araya getiren iş birliği projesi meyvesini verdi ve  Çukur Haritası'nın ardından Show Tv’de yayınlanan Çukur dizisi karakterleri Cumali Koçovalı ve Azer Kurtuluş, Zula macerasına dahil oldu. Oyun ve dizi sektörünü bir araya getiren ve bu alanda bir ile imza atan InGame Group ve Ay Yapım, Ekim ayında Çukur Haritasını Zula Oyun haritalarına eklemişti. Proje aslında basit. Bir dizideki geçen sokakların ve mekanların modellenmesiyle oluşturulan oyun haritaları ve karakterler oyunda yer alıyor. "Çukur Haritası" Zula Oyun haritalarına eklenmiş ve çok tutuldu.

Bunun üzerine projenin ikinci aşaması ageçildi ve Çukur dizisinin iki sevilen karakteri Cumali Koçovalı ve Azer Kurtuluş, sevenlerinin karşısına oyun karakterleri olarak çıkacak. Hatta oyuna kendi hikayeleriyle dahil olan Cumali ve Azer sayesinde Çukur dizisi bir başka sektörde oyun sektöründe de heyecanı zirveye taşıyacak. Projenin bizi heyecanlandıran bir başka yönüde yeni karakterlerin Türkiye sınırlarını aşarak yurt dışında da büyük ses getirmeleri olacak. bekleniyor.

Yeni karakterler de gelecek

Canlitv platformu olarak mikrofonları uzattığımız InGame Group Kurucu Ortağı ve CEO'su Burak Gözalan şunları söyledi. “Yeni karakterlerin oyuna eklenmesiyle izleyicilerin beklentisi daha çok heyecan ve deneyim yaşamak olarak kendini gösterecek. Önemli bir içeriğin birden fazla mecrada, farklı formlarda yer alması dünyada gittikçe yaygınlaşıyor. Biz de Zula ve Çukur gibi Türkiye'nin iki önemli markası olarak bu alanda bir ilke imza atıyoruz. Online eğlence ve geleneksel medya eğlencesi arasındaki fark kapanıyor. Bu proje ile Çukur heyecanı Zula'da yaşamaya devam ediyor"

Projenin ortaklarından Ay Yapım CEO'su Kerem Çatay da mikrofonlarımıza duygularını paylaştı. “Bu iş birliği her iki sektöre de katkı sağlayacak. InGame Group ve Ay Yapım arasında gerçekleşen bu dev iş birliğinin devamında yine Türkiye'de ilk niteliğinde sürprizler gelmeye devam edecek. İçerik ve oyun dünyası gibi iki sektörün bir araya gelmesi, her iki sektöre farklı açılardan katkı sağlayacak. Türkiye'de üretilen iki yerel içeriğin global pazarlara ihraç edilmesi hem kültürel hem de teknolojik alanda bu topraklardan çıkan önemli bir başarı öyküsü olarak tarihe geçecek. Ay Yapım için bu bir ilk adımdır, bundan sonra da oyun dünyasına yönelik projelerimiz olacak"

3 ay sürdü

"Cumali" ve "Azer", 35 kişilik ekip ve 3 aylık çalışmayla oyun karakterine dönüşürken seslendirmeler için Necip Memili ve Cihangir Ceyhan stüdyoya girdi. Bir ilke imza atılarak Cumali Koçovalı ve Azer Kurtuluş karakterleri kendi seslerinden oluşan telsiz mesajlarıyla oyuna dahil edildi. Oyuncular Necip Memili ve Cihangir Ceyhan stüdyoya girerek seslendirmeleri yaptı.

19-11-2019
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar