Türkiye’nin en iyi 25 yerli dizisi belli oldu

Türkiye’nin en iyi 25 yerli dizisi belli oldu
İnternet üzerinde bulunan milyonlarca film, dizi, animasyon, televizyon programı ve oyuncuların bilgilerini barındıran IMDb ülkemizde en çok izlenen dizileri belirledi

Dizi ve sinema filmlerine yönelik projeleriyle sektörün önde gelen kuruluşu IMDb, Türkiye'de yayınlanan en iyi 25 yerli diziyi seçti. Her seyircinin site üzerinden yaptığı puanlamaya göre seyircinin en çok izlediği veya beğendiği diziler belirlendi. Ömrü uzun olmayan dizilerinde de yer aldığı liste haberimizde. İşte ülkemizde yayınlanan ve en çok beğenilen 25 yerli dizi.

Türkiye’nin en iyi 25 yerli dizisi belli oldu

IMDb yaptığı ölçümlerle medya sektöründe varlığını kanıtlamış bir site. İnternet üzerinde bulunan milyonlar film, dizi, animasyon, televizyon programı ve oyuncuların bilgilerini barındıran IMDb’nin açılımı Internet Movie Database yani İnternet film veri tabanı anlamına gelir. Kendine özgü bir puanlama sistemi kuran IMDb, seyircilerden aldığı notlarla filmlerin beğenilme derecelerini gösterir. İşte bu sitede 1990 yılından beri yapılan puanlamaya göre ülkemizde en çok izlenen diziler belirlendi.

IMDb ne zaman açıldı?

IMDb sadece en çok beğenilen yapımları değerlendirmiyor. Top 250, Top 100, En kötü filmler, en yüksek puanlı oyuncular gibi listeleri ve filmleri kategorilerine göre ayırıyor. Bu yönüyle film tutkunlarının film seçerken en çok tercih ettiği site olan IMDb, 1990 yılında Col Needham tarafından gözleri güzel olan oyuncuları "Those Eyes" adlı listede derleyerek açıldı. Bir süre sonra Unix shell adı altında 10 bin farklı listeye ev sahipliği yapan bir siteye dönüştü. 1998 yılında Amazon tarafından satıl alınan ve ismini IMDb olarak değiştiren site ülkemizde 1990 yılından beri yayınlanan en iyi 25 yerli diziyi seçti. Seyirci puanlamalarına göre yapılan IMDb sıralamasında, düşük reyting aldığı için kısa sürede yayından kaldırılan bazı diziler yer aldı. İşte o 25 yerli diziyi bir liste halinde görelim.

1- Leyla ile Mecnun

2- Behzat Ç.

3- Ezel

4- Karanlıkta Koşanlar

5- 46 Yok Olan

6- Tatlı Hayat

7- İkinci Bahar

8- Süper Baba

9- Beş Kardeş

10- 7 Numara

11- İşler Güçler

12- Kurtuluş

13- Bizimkiler

14- Kaygısızlar

15- Üsküdar'a Gider İken

16- Suskunlar

17- Kardeş Payı

18- Çemberimde Gül Oya

19- Hatırla Sevgili

20- Ramazan Güzeldir

21- Bir Demet Tiyatro

22- Mutlu Ol Yeter

23- Avrupa Yakası

24- Ben de Özledim

25- Sıdıka

27-10-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar