Türkiye'nin Oscar Adayı Filmi Kerr'in Konusu Ne ve Oyuncuları Kim?

Türkiye'nin Oscar Adayı Filmi Kerr'in Konusu Ne ve Oyuncuları Kim?
Bu yıl düzenlenecek Oscar ödüllerinde ülkemizi temsil edecek olan Kerr Filminin oyuncu kadrosunda kimler var ve filmin konusu ne?

Her yıl düzenlenen Oscar ödül törenleri sinema dünyasının en gözde ödülü olmayı sürdürüyor. Her ne kadar geçtiğimiz iki yılda pandeminin etkisiyle yeterince görkemli geçmeyen törenler zaman zaman da skandallarla gündeme geliyor. Ancak her şeye rağmen akademi ödülleri olarak da adlandırılan Oscar ödülleri sinema sektörü için ulaşılabilecek en büyük mertebe olarak görülmeye devam ediyor. Hemen her ülkenin aday filmlerini gönderdiği ödül törenlerinde verilen ödüllerden biri de yabancı dalda verilen ödül oluyor. Pek çok alanda verilen ödüller için birbirinden başarılı pek çok yapım kıyasıya mücadele ederken yabancı film dalında verilen ödüller için de ülkeler kendilerini temsil edecek filmleri Oscar için gönderiyor. Ülkemizde hemen her sene gönderilen film için bu sene seçilen film ise yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu’nun yaptığı Kerr Filmi oldu.

Kerr Filmi Oyuncuları Kimler?

Her yıl düzenlenen Oscar ödüllerinde Türkiye’nin aday filmi bu sene Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği Kerr adlı film oldu. İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde ve Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi yönetmen ödülünün sahibi olan Kerr Filminin oyuncu kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Filmde, Erdem Şenocak, Jale Arıkan, Rıza Akın, Gafur Uzuner, Sinan Bengier gibi ünlü isimler yer alıyor. Filmin bu sene düzenlenecek Oscar ödüllerinde ülkemizi temsil edecek olması sektörde geniş şekilde konu olurken filmin nasıl bir dereceyle döneceği merak edilmeye başlandı.

Kerr Filmi Konusu Ne?

Ülkemizi bu sene düzenlenecek Oscar ödüllerinde temsil edecek olan ve Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği ve Erdem Şenocak ve Jale Arıkan’ın başrolünü oynadığı film konusuyla da ilgi çekiyor. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde en iyi yönetmen ödülünün sahibi olan film, yaşlı babasının cenazesi için geldiği kasabada bir cinayete tanık olan Can’ın hikayesi anlatılıyor. Can cinayete şahit olurken katil Can’ın varlığını hiç umursamaz ve işini bitirdikten sonra olay mahalinden ayrılır. Can polise olayı ihbar eder ancak polis Can’ın kasabadan ayrılmasına izin vermez. Can kasabada babasının arkadaşlarıyla tanışmaya başlar ve bu sırada katille babasının terzi dükkanında bir kez daha karşılaşır ve büyük bir korkuya kapılır. Can kasabadan kaçmaya karar verir ancak kasabada karantina ilan edilmiştir ve kimsenin dışarı çıkmasına izin verilmemektedir.

25-09-2022
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar