Uğur Dündar Duyurdu! Yeni Bir Televizyon Kanalı Geliyor!

Uğur Dündar Duyurdu! Yeni Bir Televizyon Kanalı Geliyor!
Usta Gazeteci Uğur Dündar yeni yayın döneminde yayına girmek üzere hazırlanan yeni bir televizyon kanalının hazırlıklarının sürdüğünü açıkladı. İşte ayrıntılar!

Televizyon yayıncılığı zor bir iş. Sektör o kadar büyük sorunlarla boğuşuyor ki var olan kanallar bile ayakta zor duruyor. Çoğunluğu, özellikle de ulusal kanalların neredeyse tamamı tek bir ses haline gelmiş durumda. Yapılan programlar birbirinin aynı ya da kötü kopyaları. Diziler aynı konu ve aynı oyuncularla ayrı kanallarda yayınlanıp duruyor. Kanalların en değerli saati pirime time tek bir diziye emanet edilmiş durumda. Saat 20.00’da başlayan diziler gece yarısına kadar devam ediyor. Reklam verenler bu kısırdöngü içinde en çok seyredilen üç dört büyük kanala pastanın % 80’ini geri kalan % 20’sini de geri kalan onlarca kanala pay ediyor. Hal böyle olunca televizyon sektörü Türkiye’de bir umuttan çok bir umutsuzluk abidesi gibi duruyor. Bir şeyler yapmaya çalışan birkaç kanal bu büyük kısırdöngü içinde çırpınıp duruyor ve sesleri seyirciye ulaşamadan sönüp gidiyor. Kanallar ya da kanal sahipleri holdingler, şirketler, yenilik adına tek bir olumlu adım atmıyor. Türkiye’de 1990’larda başlayan özel televizyon yayıncılığı için artık tabir yerindeyse deniz bitip kara görünmüş durumda. Özellikle dijital medyanın gittikçe yaygınlaşmaya başlaması ülkemiz televizyonculuğu ile batı dünyası televizyonculuğu arasında var olan makasın daha da açılmasına ve araya en az yüz yıl gibi bir düşünce ve teknik farkın girmesine sebep oluyor. Bütün bu hengâme ve yoğun kötü tablo karşısında ufak tefek çıkışlar umut veriyor gibi oluyor. Bunlardan birini de geçtiğimiz günlerde Türk televizyonculuğunda önemli isimlerden biri olan Uğur Dündar duyurdu. İşte ayrıntılar!

Yeni Bir Televizyon Kanalı Geliyor!

Ülkemiz özel televizyonlarına yakın bir zamanda yeni bir kanalın katılacağını usta gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar duyurdu. En son halk Tv’de görev yapan ancak daha sonra kanaldan istifa eden uğur Dündar geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak yeni yayın dönemine yetiştirilmeye çalışılan özel bir kanalın hazırlıklarının yapıldığını duyurdu. Uğur Dündar paylaşımında Korcan Karar, Kadir Çankaya ve Atilla Köprülüoğlu ile bir fotoğrafını paylaşarak, fotoğrafın altında “Akşam sohbetimizde mesleğimiz adına umut verici gelişmeleri konuştuk. Yeni yayın döneminde adından çok söz ettirecek yeni bir televizyon kanalı kuruluyormuş!.. Ne diyeyim? Haydi hayırlısı!..” ifadelerine yer verdi.

İsmail Saymaz’ın Paylaşımı!

Kurulacak olan yeni televizyon kanalıyla ilgili olarak gazeteci İsmail Saymaz’da bir paylaşımda bulunarak “Uğur Dündar’ın yakın ekibinden Kadir Çankaya, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e ait ÇukurovaTürk Tv’yi satın aldı. Televizyonun merkezi İzmir’e taşındı” ifadelerini kullandı. Ne diyelim umarız televizyonculuğumuz adına hayırlı bir gelişme olur.

12-07-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar