Ümit Yesin Kimdir? Hangi Dizi ve Filmlerde Rol Aldı?

Ümit Yesin Kimdir? Hangi Dizi ve Filmlerde Rol Aldı?
Cennet Mahallesi'nin Muharrem'i, Çiçek Taksi'nin Kazım'ı birçok dizi ve sinema filminde rol alan usta oyuncu Ümit Yesin kalp krizi geçirip vefat etti.

Usta oyuncu Ümit Yesin öldü. Onu Cennet Mahallesindeki güzel insan Muharrem olarak tanıdık. Hatta Taksici Kazım’dı bizimi için. Evet, Ümit Yesin kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Son zamanlarda popüler karakterleri canlandırdığı için Ümit Yesin’i sadece dizi oyuncusu olarak tanısak da usta sanatçı 100’e yakın sinema filminde de yan rollerde görev aldı. Peki Ümit Yesin kimdir ve Ümit Yesin’in oynadığı dizi ve sinemalar hangileri, bu merak elden soruları sizler için derledik.

Ümit Yesin Kimdir?

28 Ocak 1954 Ankara doğumlu olan usta sanatçı lise eğitimini İstanbul’da aldı. Bakırköy Komedi tiyatrosunda profesyonel olarak tiyatroya devam etti. Bakırköy Komedi tiyatrosunun sahibi o zamanlar Üstün Asutay idi. Bu tecrübesinden sonra da büyük usta Muammer Karaca’nın teşvikiyle konservatuara girdi. İstanbul’da konservatuarı da bitirdi.

1989 yılında Hanımın Çiftliği dizisinde Kabak Hafız rolüyle televizyon hayatı başladı. Ümit Yesin 1995-2003 yılları arasında yayınlanan Trt 1’in dizisi Çiçek Taksi’yle tanınmaya başladı. Çiçek Taksi’den sonra Show Tv’nin çok izlenen dizilerinden olan Cennet Mahallesi’nde Muharrem karakteriyle gönüllerde taht kurdu ve televizyon izleyicilerinin hafızalarına kazındı. Genellikle yardımcı karakterlere hayat veren Ümit Yesin, Müjdat Gezen Tiyatrosunda da çalıştı.

Kendisi gibi sanatçı olan hatta aynı dizilerde rol aldıkları Esin Yesin ile uzun yıllar evlilik yapan Ümit Yesin, 2011 yılında boşandı. Esin Hanım’dan sonra başka evlilik yaşamadı.

Ümit Yesin’in vefatını yakın arkadaşı bildirdi.

Ümit Yesin yakın zamana kadar televizyon ekranlarındaydı. Kısa süre önce final yapan Yeni Gelin dizisinde Korkut Dede karakteriyle karşımıza çıkıyordu. Bu dizide Ümit Yesin’in oğlu rolünü oynayan Mustafa Avkıran Ümit Yesin’in hayatını kaybettiğini sosyal medya üzerinden duyurdu.

Avkıran, "İnsan bir ay içinde iki baba birden kaybeder mi? Kaybedermiş... Çok sevdim seni be benim Ümit abim... Devrin daim olsun!" diyerek usta sanatçı Ümit Yesin’in vefat ettiğini bütün sevenlerine duyurdu.

Ümit Yesin’in oynadığı dizi ve sinemalar hangileridir?

1984 – Gizli Duygular (Manav) (Sinema Filmi)

1985 – Şaban Pabucu Yarım (Müteahhit) (Sinema Filmi), Seyyid (Garson Tahir) (Sinema Filmi), Melek Yüzlüm (Rıfat) (Sinema Filmi), Kızlar Sınıfı Yarışıyor (Md.Muavini İlyas) (Sinema Filmi), Körebe (Komiser) (Sinema Filmi), Kurbağalar (Sinema Filmi), Amansız Yol (Sabri) (Sinema Filmi)
14 Numara (Güneş) (Sinema Filmi)

1986 – Yıkılmışım Ben (Sinema Filmi), Umutsuzlar (Ahmet) (Sinema Filmi), Sıcak Tatlı Yaz (Sinema Filmi), Sıcak Geceler (Sinema Filmi), Suçumuz İnsan Olmak (Sinema Filmi), Seni Sevmeyen Ölsün (İlyas) (Sinema Filmi), Sen Türkülerini Söyle (Papirüste İçki İçen Adam) (Sinema Filmi), Namus Sözü (Sinema Filmi), Küçük Beyzade (Plakçı), Kertenkele (Sinema Filmi), Güneşe Köprü (Mahmut) (Sinema Filmi), Garip (2) (Ayhan) (Sinema Filmi), Eşşek Oğlum ve Ben (Video), Bir Günlük Aşk (Sinema Filmi), Babamın Namusu (Sinema Filmi), Anahtarı Bendedir (Niyazi)

1987 – Yalnız Efe (TV Dizisi), Mesela Muzaffer (Konuk Oyuncu) (TV Dizisi), Karınca Katarı (Celal) (Sinema Filmi), Düş Yakamdan Osman (Osmanın Arkadaşı) (Sinema Filmi)

1988 – Sığıntı (Kapıcı Mustafa) (Sinema Filmi), Sevgili Bayan (Sinema Filmi), Keşanlı Ali Destanı (TV Dizisi), Hüzün Çemberi (Sinema Filmi), Ferman (Muhtar) (Sinema Filmi), Deniz Yıldızı (Sinema Filmi), Cehennemde Tatil (Bebek) (Sinema Filmi)

1989 – Yaz Gülü (Sinema Filmi), Medcezir Manzaraları (Taksici) (Sinema Filmi), Bakımsız Tarzan (Veli) (Sinema Filmi)

1990 – Hanımın Çiftliği (Kabak Hafız) (TV Dizisi), Doyumsuz (Nihat) (Sinema Filmi), Bir Milyara Bir Çocuk (TV Dizisi)

1991 – İbret (Fotoğrafçı)(TV Filmi), Köroğlu (Arap Reyhan) (TV Dizisi), Kurt Kanunu (Sinema Filmi), Itri (TV Dizisi), Ana (TV Dizisi), Ah Gardaşım (Sinema Filmi)

1992 – Belkıs Hanımın Konağı (TV Dizisi)

1993 – Hastane (Dr. Rauf Eşsiz) (TV Dizisi), Behlül-i Dana Hz. (Hancıbaşı)TV

1995 – 2002 – Çiçek Taksi (Kazım Şentabak ) (TV Dizisi)

1996 – Tatlı Kaçıklar ( Davut) (TV Dizisi)

1999 – Sınır (Battal Ağa) (Sinema Filmi)

2002 – Yalanın Batsın (Tayyar) (TV Dizisi), Cabbar (Remzi) (TV Dizisi)

2004 – 2007 – Cennet Mahallesi (Muharrem) (TV Dizisi), Beş Kollu Avize(TV Filmi)

2010 – 2012 – Farklı Desenler Sezon (İskender Altın Seslendirmesi) (TV Dizisi), Geniş Aile (TV Dizisi), Kavak Yelleri 4. Sezon (Hüsnü) (TV Dizisi)

2011 – Sudan Sebepler (Pertev) (TV Dizisi), Keşanlı Ali Destanı (TV Dizisi), Farklı Boyut (Korkut) (TV Dizisi), Şefkat Tepe (TV Dizisi)

2013 – Küçük Kıyamet (TV Dizisi), Küçük Gelin (Zelal’in Babası) (TV Dizisi), Hızır Ekip (Rüstem Ağa) (TV Dizisi)

2014 – Figüran (Sinema Filmi), Ağlatan Dans (Rüştü Demir) (TV Dizisi)

2018-2019 - Yeni Gelin (TV Dizisi)

20-03-2019
Yazar Hakkında
Aslıhan Karakoç

Aslıhan Karakoç

Lise eğitiminde tek başına dergi çıkaracak kadar yayıncılık sevdasıyla yatıp kalkan Aslıhan, Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünü .. devamı.. mail
Yorumlar