Bizim Hikaye Zihni (Selahattin Taşdöğen) kimdir?

Bizim Hikaye Zihni (Selahattin Taşdöğen) kimdir?
Fox Tv'nin sevilen dizisi Bizim Hikaye bu hafta iki yeni oyuncuyu kadrosuna katıyor. Selahattin Taşdöğen ve Cankat Aydos artık Bizim Hikaye'de.

Bizim Hikaye dizisi Fox Tv’nin en çok izlenen dizilerinden. Bizim Hikaye’nin seyirci üzerinde hikayesi ve karakterleriyle farklı bir yeri var. Bu samimi aile hikayesine usta oyuncu Selahattin Taşdöğen de Zihni karakteri ile katılıyor. Peki, Selahattin Taşdöğen kimdir, Selahattin Taşdöğen Bizim Hikaye’de hangi rolü canlandırcakır ve Selahattin Taşdöğen hangi dizilerde ve filmlerde rol almıştır? Çok merak edilen bu soruların cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz.

Bizim Hikaye Zihni Kimdir?

Bildiğiniz gibi Bizim Hikaye’nin başrollerinde Hazal Kaya, Burak Deniz, Reha Özcan gibi ünlü isimler oynuyor. Nesrin Cavadzade’nin diziden ayrılması ve hikayede hep tekrara düşülmesi Bizim Hikaye’nin reytinglerinde bir düşüşe sebep oldu. Yapımcı ve Fox Tv ünlü oyuncu Selahattin Taşdöğen’in dizeye katacağı enerjiyle az da olsa bu durumdan kurtulmak istiyor. Selahattin Taşdöğen de bir müddet ara verdiği dizi setlerine Zihni karakteriyle dönüyor. Peki, kim bu Zihni?

Bildiğimiz gibi kahramanlarımız evsiz kalınca Fikri’nin amcasına gitmek için Tekirdağ’a doğru hepsi birlikte yola çıkmıştı. Amca rolünde Selahattin Taşdöğen’in canlandırdığı Zihni var. Evet, Taşdöğen dizide Fikri’nin amcası Zihni rolünde. Görünen o ki Zihni de Fikri gibi deli dolu bir karakter. Hızlı yaşayanlardan ve kahramanlarımızla ile ilk başta pek sıcak karşılaşmaları olmayabilir. Bununla birlikte diziye Zihni’nin oğlu olarak da Cankat Aydos katılıyor. Yani Bizim Hikaye’ye iki yeni oyuncu katılıyor.  

Selahattin Taşdöğen Kimdir?

1951 Erzurum doğumlu olan Selahattin Taşdöğen’in babası Köy Enstütülerinde öğretmenlk yaptığı için farklı şehirlerde büyümüştür. Resim çizmeye çocukluktan meraklı olan sanatçı Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümünde eğitim alıp 1986 yılında mezun oldu. Taşdöğen ilk tiyatro çalışmasını 15 yaşındayken Keloğlan Çocuk tiyatrosunda başlayıp Türkbank Çocuk Tiyatrosunda devam etti. Birçok tiyatroda oyunculuğun yanı sıra farklı hizmetler de yapan sanatçı; resim, sanat tarihi ve turizm alanlarında öğretmenlikler de yaptı.

1974 yılıyla birlikte tiyatro ve sinema çalışmalarına devam etse de televizyonda da yer aldı. O, Kuruntu Ailesinin “Ayıboğan Lütfü”sü olarak televizyon dünyasında tanınmaya başladı. Trt 1’in efsane dizileri Ayrılsak Da Beraberiz’in “Muhittin Abi”si ve En Son Babalar Duyar’ın Kudret Babası ile televizyon izleyicilerine kendisini iyice sevdirdi.

21-03-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar