Ünlü oyuncu Oya Alasya son yolculuğuna uğurlandı

Ünlü oyuncu Oya Alasya son yolculuğuna uğurlandı
Köyden İndim Şehire ve Salak Milyoner'de Zeki Alasya'nın eşini oynayan Oya Alasya daha sonra Zeki Alasya'yla dünya evine girdi ve bu evlilikten Zeynep isminde bir kızları oldu.

Oya Alasya hangi filmlerde rol aldı? Zeki Alayya ile hangi yıllar arasında evli kaldı? Oya Alasya’nın Zeki Alasya ile evliliğinden dünyaya gelen evladı kimdir? Oya Alasya nereye defnedildi? Oya Alasya ile ilgili merak ettikleriniz ve daha fazlası yazımzın içeriğinde. İşte detaylar....

Ünlü oyuncu Oya Alasya son yolculuğuna uğurlandı

Köyden İndim Şehire filminde altınları sayarken ikide bir saydığı altınların sayısını karıştıran Himmet Ağa’nın eşi rolü ile geniş kitlelerce tanınıp sevilen Oya Alasya 74 yaşında hayata veda etti Yine Salak Milyoner filminde de yine Zeki Alasya’nın eşi rolüne hayat veren Oya Alasya 1969 senesinde gerçek hayatta da Zeki Alasya ile dünya evine girdi ve bu evlilikten Zeynep isminde bir kız evlatları oldu. 18 yıl süren mutlu evliliklerini 1987 yılında sonlandıran çift birbirlerine sygılarından hiçbir şekilde ödün vermedi. Zincirlikuyu Camisindeki cenaze töreninin ardından Oya Alasya’nın cenazesi Zincirlikuyu Kabristanı’na defnedildi.

1987’de Zeki Alasya'dan boşandı

1949 senesinde İstanbul’da doğan Oya Alasya Kapıcının Kız, Üç Gelin Altı Damat, Tamam mı Devam mı?, Köyden İndim Şehire, Salak Milyoner ve Sev Kardeşim gibi bir çok filmde yer aldı. Köyden İndim Şehire ve Salak Milyoner filmlerinde Zeki Alasya’nın eşi rolünü oynayan ünlü oyuncu gerçek hayatta da Zeki Alasya ile 1969 senesinde hayatını birleştirdi. Zeki Alasya ile 17 sene süren evliliğini 1987 senesinde sonlandıran çiftten merhum Zeki Alasya daha sonra başka evlilik yaptı. Kızı Zeynep Alasya annesinin vefat haberini sosyal medya hesabından ''Annem Zeynep Oya Alasya'yı bugün kaybettik'' ifadeleri ile duyurdu.

Oya Alasya kimdir?

1949 İstanbul doğumlu olup gerçek adı Oya Mella’dır. 165 cm boyunda ve 62 kg ağırlığında olan sanatçı kariyerine tiyatro oyunlarında oynayarak başladı. Daha senra pek çok sinema filminde rol alan Oya Alasya 60’ların sonuna doğru tanıştığı ünlü oyuncu, komedyen, yapımcı ve yönetmen merhum Zeki Alasya ile 1969’da hayatını birleştirdi. Zeynep isimde bir kızları olan çift 18 sene sonra boşandılar. 1974 ‘den sonra kameralar karşısına geçmeyen ünlü oyuncu uzun süredir hastalıklarla boğuşuyordu. Torunu Ali Göltekin’in adeta dedesi Zeki Alasya’nın kopyası olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

18-09-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler