Ünlü şair Sezai Karakoç vefat etti

Ünlü şair Sezai Karakoç vefat etti
Ünlü şair ve fikir adamı Sezai Karakoç vefat etti. Türkiye'nin sevilen ve Diriliş Şairi olarak ünlenen yazarı Sezai Karakoç'un vefatı üzerine başsağlığı mesajları yayınlandı.

Diriliş Şairi olarak tanınan ve eserleriyle gönüllere giren yazar Sezai Karakoç 88 yaşında vefat etti. Sezai Karakoç'un vefat haberini Cumhurbaşkanı Yardımcısı İbrahim Kalın verdi. İbrahim Kalın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diriliş şairi Üstad Sezai Karakoç rahmet-i Rahman’a kavuştu. Örnek bir hayat, sağlam bir fikir örgüsü ve büyük bir edebî miras bıraktı geride. Mevla mekanını cennet, makamını âli, ruhunu şâd eylesin" dedi. Sezai Karakoç'un vefat haberi kısa sürede yayıldı ve sevenleri başsağlığı mesajları paylaşarak üzüntülerini dile getirdi.

Sezai Karakoç hayatını kaybetti

Sezai Karakoç'un vefatı üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir mesaj yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında, "Fikirleriyle nesillere yol gösteren, edebiyatımızın, düşünce dünyamızın, ülkemizin büyük mütefekkiri, "Diriliş Şairi" Sezai Karakoç Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. Edebiyat dünyasında iz bırakan eserlerle tanınan Sezai Karakoç'un vefat haberi kendisini yakından tanıyanları ve sevenlerini yasa boğdu.

Sezai Karakoç kimdir?

Ünlü şair Sezai Karakoç mütevazi kişiliği ile tanınan ve akıllarda yer eden şiirleriyle çok sevilen yazarlardandı. 1933, Diyarbakır Ergani doğumlu olan Sezai Karakoç ruh ve anlam dünyasına önemli eserler bıraktı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Bölümü mezunu olan Sezai Karakoç eğitimi sonrasında Anadolu'nun birçok bölgesinde bulundu. Anadolu'yu çok sevdiği bilinen Karakoç'un şiirleri ve eserlerinde bu sevgisi dile geliyor. İstanbul'da Diriliş Dergisi'ni kuran ve yayınlar yapmaya başlayan Karakoç Diriliş Şairi olarak isimlendiriliyordu. Diriliş Partisi ve Yüce Diriliş Partileri'ni kurdu ve yönetti. Sezai Karakoç 2007 yılında kurulan Yüce Diriliş Partisi'nin başkanlığını yürütmeye devam ediyordu.

Sezai Karakoç'un kitapları

·         Diriliş Neslinin Amentüsü

·         İslam'ın Dirilişi

·         Yitik Cennet

·         Mevlana

·         İnsanlığın Dirilişi

·         Kıyamet Aşişi

·         Yunus Emre

·         Leyla İle Mecnun

·         Diriliş Muştusu

·         İslam Toplumunun Ekonomik Strüktürü

·         Ayin Çeşmeler

·         Varolma Savaşı

·         Sur (Günlük yazılar)

·         Çağ ve İlham Sevgi Devrimi

Sezai Karakoç'un şiirleri

·         Monna Rosa-ı Aşk ve Çileler

·         Anneler ve Çocuklar

·         Kar Şiiri

·         Ben Kandan Elbise Giydim

·         Donuk Aşk

·         Balkon

·         Köse

·         Sevgi

·         Adak Işığı

·         Çocukluğumuz

·         Kara Yılan

·         Sessiz Müzik

·         Liliyar

·         Rüzgar

·         İnci Dakikaları

16-11-2021
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar