Ünlü sunucu Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusu!

Ünlü sunucu Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusu!
Kürtçe konuştuğu için konuğunu yayından alan ve tuhaf açıklamalarda bulunan Didem Arslan Yılmaz için Van Barosu “nefret suçu” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Son günlerde yaptığı çıkışla tartışmaların odağındaki Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Hayranları ünlü sunucu Didem ArslanYılmaz'ın neyle suçlandığını ve buna nasıl tepki verdiğini merak ediyor. Şimdi detaylar

Ünlü sunucu Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusu!

Önce yaptığı programla tarışmalara sebep olan ünlü sunucu Didem Arslan Yılmaz şimdi de program esnasında yaptığı çıkışla gerginliğe sebep oldu. Kürtçe konuştuğu için konuğunu yayından alan ve Kürtçe'ye dair tuhaf açıklamada bulunan Didem Arslan Yılmaz için Van Barosu harekete geçti ve ünlü sunucunun “nefret suçu” ve “alenen aşağılama” suçu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Aslında ne oldu?

Bir televizyon kanalında Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşmak isteyen konuğunu yayından çıkaran Didem Arslan Ylmaz, konuğun yakınlarına da şöyle çıkıştı: “Halayla bir konuşun, doğru düzgün Türkçe konuşsun, burası Türkiye Cumhuriyeti. O dili bilmiyoruz, bilsek anlayacağız da konuşacağız da. Bilmiyorum” 
Bunun üzerine başta Fatih Portakal olmak üzere çok sayıda kişi Didem Arslan Yılmaz'ı hedef alan açıklamalar yaptı. Fatih Portakal  'Ne sert bir tavır! Ne gereksiz bir tepki" diyerek ünlü ismin özür dilemesini talep etti. Gelişmeler üzerine Didem Arslan da "İncinen vatandaşalrımızdan özür dilerim" diyerek beklenen açıklamayı yaptı.

Cezalandırılmasını talep ediyoruz.

Ancak ünlü sunucunun özür dilemesi Van barosunun girişimini durduramadı. Baro tarafından Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen dilekçede, Yılmaz’ın “nefret suçu” ve “alenen aşağılama” suçu işlediği öne sürülerek, şöyle denildi:
“Sunucu, sanki Türkiye Cumhuriyetinde Türkçe dışında başka bir dilin konuşmanın yasak olduğu, başka ırka mensup kişilerin başka dili konuşmanın suç olduğu ve bunun bir bedeli olduğunu ima etmiştir. Savcılığınızca yapılacak soruşturma çerçevesinde de görüleceği üzere şüphelinin basın yoluyla alenen bir ırkı, bir dili aşağıladığı hatta hor gördüğü açığa kavuşacaktır. Şüphelinin Kürtçeye olan nefretinden sonra hem sosyal anlamda hem de sosyal medya mecralarında binlerce kişi bu nefret söylemine tepki göstermiştir. Ulusal anlamda büyük bir tepki karşılık bulması ve genelde Kürtçeye özelde ise Kürt halkına karşı nefret söylemi nedeniyle savcılığınızca resen yapılacak soruşturma çerçevesinde şüphelinin cezalandırılmasını talep ediyoruz.”
Bir tepki de Mardin Barosu'ndan geldi. Mardin Barosu Dilsel ve Kültürel Haklar Komisyonu, sunucu Didem Arslan Yılmaz hakkında suç duyurusunda bulunurken, Show TV televizyonunu da RTÜK'e şikayet etti.

26-08-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar