Ünlü sunucu Koronavirüs'e yenik düştü!

Ünlü sunucu Koronavirüs'e yenik düştü!
Eylül 2021 ayı tam bir ünlü kayıp ayı oldu. Önce Ferhan Şensoy, ardından Nusret Çetinel ve şimdi de Yusuf Ziya Özkan aramızdan ayrıldı.

2 yıldır hayatımızı kabusa çeviren koronavirüs ünlü-sıradan ayırt etmeden can almaya devam ediyor. Pek çok insanımızı aramızdan ayıran koronanın son kurbanı ünlü sunucu Yusuf Ziya Özkan oldu. Naif kişiliğiyle örnek teşkil eden ünlü sunucu koronavirüse yenik düşerek herkesi üzüntüye boğdu. Hayranlarının merak ettiği Yusuf Ziya Özkan kimdir? Şimdi detaylar

Ünlü sunucu Koronavirüs'e yenik düştü!

Söylediği şiirler ve sunuculuğuyla hayatlarımıza dokunan Yusuf Ziya Özkan, bir süre önce rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Yakalandığı Koronavirüs (Covid-19) sonrası 66 yaşında hayatını kaybeden ünlü sunucu sessiz sedasız memleketi Çanakkale'de defnedildi. 

Bir güzel insanı daha kaybettik

TRT’nin Erzurum Bölge Müdürü olarak sunuculuk kariyerine başlayan Yusuf Ziya Özkan, seslendirme sanatçısı ve sunucu olarak görev yaptı. Yıllarca görev yaptığı TRT'den emekli olan ünlü sunucu yıllar önce böbreklerinden rahatsızlık yaşamıştı. 2016 Şubat ayında 11 yıllık bekleyişin ardından böbrek nakli olan ve sağlığına kavuşan ünlü isim bu sefer de koronavirüse yakalandı ve aramızdan ayrıldı.

TGC'den başsağlığı mesajı

Eylül 2021 ayı tam bir ünlü kayıp ayı oldu. Önce Ferhan Şensoy, ardından Nusret Çetinel ve şimdi de Yusuf Ziya Özkan. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Yusuf Ziya Özkan’ın ölümünün ardından bir mesaj yayınlayarak sanatseverlerin duygularına şöyle tercüman oldu: “Değerli meslektaşımız Yusuf Ziya Özkan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Mesleğimize uzun yıllar başarıyla hizmet veren Özkan’ın ailesinin, dostlarının ve meslektaşlarının acısını paylaşıyor, sabırlar diliyoruz.”

Yusuf Ziya Özkan kimdir?

1954 Çanakkale doğumlu sanatçı, Ankara Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji bölümü mezunudur. Kariyerine Erzurum Milletin Sesi Gazetesi’nde muhabir olarak başlayan Özkan, sonrasında aynı gazetenin yazı işleri bölümünde görev yaptı. TRT İstanbul Radyosu’nda spikerlik görevini üstlenen Yusuf Ziya Özkan, yeni kurulan TRT Erzurum Bölge Yayın Yönetmeni olarak çalıştı. TRT'den emekli olan Yusuf Ziya Özkan özel radyo ve televizyonlarda sunuculuk ve seslendirme uzmanı olarak görev yaptı. Arapça ve Fransızca bilen sanatçı, böbrek rahatsızlığı sonucu 11 yıl diyalize bağlı olarak yaşadı. 2016 yılında böbrek nakli olan ve sağlığına kavuşan Yusuf Ziya Özkan şiir albümleri çıkardı. canlitv olarak Yusuf Ziya Özkan'a Allah'tan rahmet, Türk halkına başsağlığı diliyoruz.

05-09-2021
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar