Usta oyuncu Ayten Uncuoğlu Gönül Dağı dizisine katıldı

Usta oyuncu Ayten Uncuoğlu Gönül Dağı dizisine katıldı
Türk dizi ve tiyatro dünyasının usta isimlerinden olan Ayten Uncuoğlu 91. Bölümden itibaren Gönül Dağı Dizisinin kadrosuna katılıyor.

TRT 1 ekranlarında üç sezondur ekrana gelen ve cumartesi akşamları seyirciyle buluşan reytingi yüksek yapımlardan Gönül Dağı ekran yolculuğuna devam ediyor. Köprü Film tarafından hazırlanan ve kadrosunda ünlü iismlerin bulunduğu dizi Anadolu’da Bir Bozkır Kasabası sloganıyla çıktığı ekran yolculuğunda anlattığı hikayeler ve dizide yer alan karakterlerle oldukça sevildi ve cumartesi akşamlarının en çok izlenen dizisi olmayı başardı. Tam üç sezondur günün en çok izlenen yapımı olmayı başaran dizi aynı zamanda kadrosuna kattığı oyuncularla da adından söz ettirmeyi başardı. Şu ana kadar ana kadrosunu koruyan ve buna karşın hikayesine sık sık yeni oyuncuların dahil olduğu ya da ayrıldığı dizinin önümüzdeki bölümlerinden itibaren kadrosuna usta bir isim daha katılıyor. 4. Sezon için de onay alan ve hikayesini devam ettirecek olan Gönül Dağı’nın kadrosuna son olarak usta oyuncu Ayten Uncuoğlu dahil oluyor.

Gönül Dağı’na Bir Azize Geliyor

Köprü Film tarafından hazırlanan ve TRT 1 ekranlarında cumartesi akşamları ekrana gelen dram ve aile türündeki dizi Gönül Dağı yeni bölümleriyle ekrana gelmeye devam ediyor. Yönetmen koltuğunda Yahya samancılar’ın yer aldığı ve senaryosunu Ali Asaf Elmas, Mustafa Becit ve Teoman Gök’ün kaleme aldığı dizinin oyuncu kadrosunda, Berk Atan, Cihat Süvarioğlu, Semik Ertürk, Ecem Özkaya, Ferdi Sancar, Ali Düşenkalkar, Erdal Cindoruk gibi ünlü isimler yer alıyor. Sık sık hikaye gereği yeni oyuncularla çalışan dizinin hikayesine son olarak Dişçi Musa’nın arkadaşı Azize dahil oluyor. Dişçi Musa son olarak geçtiğimiz bölüm kasabadan ayrılmış ve huzurevine yerleşmişti. Dizide Azize karakterini ise usta oyuncu Ayten Uncuoğlu canlandıracak.

Ayten Uncuoğlu Kimdir?

Türk Tiyatro ve dizi sektörünün usta isimlerinden biri olan Ayten Uncuoğlu 24 Mayıs 1946 yılında Eskişehir’de dünyaya gelmiştir. Ankara Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun olan Ayten Uncuoğlu bugüne kadar pek çok tiyatro oyunu ve dizi de rol almıştır. Usta ismin rol aldığı diziler arasında, O Kız, Kırmızı Oda, Zümrüdüanka, Avlu, Meryem, Aşk ve Mavi, Hanım Köylü, Kadın İşi: Banka Soygunu, 20 Dakika, Usta, Eve Dönüş, Kavak Yelleri Aliye, Haziran Gecesi, Dadı, Çılgın Bediş, Hangimiz Sevmedik ve Derya Deniz yer almaktadır.

31-03-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar