Usta oyuncu Hikmet Karagöz vefat etti!

Usta oyuncu Hikmet Karagöz vefat etti!
Usta oyuncuların yaprak dökümü devam ediyor. Türk Sineması'nın ve ekranların sevilen oyuncularından Hikmet Karagöz vefat etti.

Türk Sineması'nın ve televizyon dünyasının sevilen isimlerinden usta oyuncu Hikmet Karagöz 73 yaşında vefat etti. Tiyatro ve sinema oyuncusu Hikmet Karagöz efsaneleşmiş Bizimkiler dizisindeki 'Abbas' karakteriyle çok sevilmişti. Film ve sinemalarda babacan rollerde oynayan Hikmet Karagöz 73 yaşında hayata veda etti.

Hikmet Karagöz'ün vefat haberini kızı duyurdu!

Tiyatro ve sinema oyuncusu olan Hikmet Karagöz aynı zamanda ressamdı. Çok yönlü bir sanat insanı olan Hikmet Karagöz Yedi Tepe İstanbul dizisinde de 'Sabri Usta' karakterini canlandırmıştı. Ünlü oyuncu Hikmet Karagöz'ün vefat haberini kızı Zeynep Kargöz bir mesajla duyurdu. Babasının bir fotoğrafı ile vefat haberini duyuran Zeynep Karagöz, "Babişkom Hikmet Karagöz bugün son yolculuğuna çıktı… Bu kez dönüş yok" notunu paylaştı. Zeynep Karagöz babasının arkasından aşağıdaki satırları paylaştı;

Babişkom,

Hikmet Karagöz bugün

son yolculuğuna çıktı...

Bu kez dönüşü yok;

ardından tebessümler,

kadehler ve anılar,

sohbetler yakışır.

Korona nedeniyle

cenaze töreni olması

mümkün gözükmüyor.

Hatrına şerefe...

Usta sanatçı Hikmet Karagöz'ü dostlarından taziye mesajları

Usta sanatçı Hikmet Karagöz'ün ardından sanatçı dostları ve Oyuncular Sendikası taziye mesajları paylaştı. Oyuncu Orhan Aydın Karagöz'ün ardından, "Canımdan bir can düştü toprağa.. 42 yıllık dostluk, yoldaşlık, şen-şakrak-sevinç ve umut dolu bir hayat bitti. Seni asla unutmayacağım HikmetKaragöz asla" satırlarını paylaştı. Sanatçının vefat haberini duyuran Oyuncular Sendikası ise sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı; "Değerli üyemiz Hikmet Karagöz hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağolsun."

Hikmet Karagöz Kimdir?

Oyuncu ve ressam Hikmet Karagöz 1946 Samsun doğumluydu. Tiyatro ve sinema oyuncusu Karagöz 1962'de oyunculuğa başladı. 1982'de ilk sinema filmi olan Faize Hücum'da rol aldı. TRT'de yayınlanan Bizimkiler dizisindeki Çaycı Abbas rolüyle geniş kesimler tarafından tanınan Hikmet Karagöz çok sayıda dizi ve film projesinde yer aldı. Hikmet Karagöz son dönemde resimle ilgili çalışmalarını arttırmış ve sergiler açarak sanat hayatına devam ediyordu.

27-10-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar