Usta oyuncu Tanju Tuncel ebediyete uğurlandı

Usta oyuncu Tanju Tuncel ebediyete uğurlandı
Ata Demirer :Hayatımda tanıdığım en naif en kendine has insanlardan biriydi Tanju abla. Hani kimisi ben buradayım der! Bana bakın der! Ben der! O hiç öyle değildi. Nur içinde yat.

Önceki gün kaybettiğimiz ünlü oyuncu Tanju Tuncel huzurevinde iken çekilen bir videosunda "Burada çok mutluyum ama ne olursa olsun hepinizi arıyorum. Arada arkadaşlar geldiği zaman hepinizle irtibat kurmuş gibi oluyorum. Hepinizi çok seviyorum çocuklar. Yaşadığınız her nefesin kıymetini bilin" diyerek gençlere umut vermeye devam ediyordu.

Usta oyuncu Tanju Tuncel ebediyete uğurlandı

Emektar oyuncu Tanju Tuncel son yıllarında kaldığı huzurevinde 83 yaşında hayata veda etti. Hem mektepli hem alaylı olan sinema ve tiyatro oyuncusu Tanju Tuncel Geniş Aile, Ruhsar, Sıdıka, Şaşıfelek Çıkmazı gibi dizilerde, Eyvah Eyvah, Beyaz Melek, Duruşma gibi sinema filmlerinde yer aldı. Adana doğumlu olup İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan usta sanatçının cenaze namazı Erenköy Galip Paşa Camisi’nde öğle namazınını müteakip kılındı ve helallik alındı. Tuzla’da bulunan Osman Gazi Mezarlığı’na defnedilen usta sanatçının cenazesine kızı Banu Sezgin, ailesi, rol arkadaşları, CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu katıldı.

Filmlerimiz, hatıralarımız baki

Vefatının ardından Eyvah Eyvah film serilerinde beraber rol aldığı Ata Demirer "Hayatımda tanıdığım en naif en kendine has insanlardan biriydi Tanju abla. Hani kimisi ben buradayım der! Bana bakın der! Ben der! O hiç öyle değildi. Nur içinde yat Tanju abla. Filmlerimiz, hatıralarımız baki" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.Tiyatrocu Ayşe Kökçü "Sevgili Tanju huzur içinde uyu. Seni bu şekilde yalnız bırakanlar rahat uyuyorlar mı acaba? Ana ahı almak çok kötüdür. Böyle biline" ve "Çocuğu yoktur yazıyor internet sayfalarında" yazan birine de "Kızı var, hayırsız" cevabını verdi.

Türkiye tiyatrosu için büyük bir kayıp

Cenazesine katılan ünlü tiyatrocu Nedim Saban, "Gerçekten çok acı, ben kendisini 2 yıl önce ziyaret etmiştim. Çok yakından, çok sevdiğim biriydi. 1978 yılında izlemiştim, o dönemden beri de sıkı hayranıyım. Aynı zamanda da bir dizide beraber oynamıştık, çok kısa bir dönem. Ne kadar şanslıyım ki son 2 yılında onu öğrencilerimle beraber ziyarete gitmiştim. Sağlıklıydı, iyiydi ama Türkiye tiyatrosu için büyük bir kayıp. Çok yetenekli ve özel bir insandı. Duyduğum kadarıyla kimseyi kırmamış hayatı boyunca, bu da bence çok önemli. Dualarım onunla." dedi.

Yolu açık olsun Tanjumuzun

Yakın dostu, oyuncu Feriha Eyüpoğlu ise, "Ben 16 yaşındaydım, o 25 yaşındaydı, yani çocukluk arkadaşı sayılırız. Hak etmedi böyle bir ölümü. Son günlerinde hak etmediği bir yaşantısı oldu. Dünyanın en iyi insanıydı. Zarif, naif, iyi bir oyuncuydu. Hayatı çalışmakla geçti. Ama arkadaşları hep yanındaydı, yolu açık olsun Tanjumuzun. Bakım evinde yalnız kalınıyor ama arayanı soranı vardı. Tiyatrodan olsun, ailesinden olsun soranları vardı.Sezondan dolayı çoğu kişi yok İstanbul'da. Ama herkes telefonla arıyor, soruyor." dedi.Aile yakını Oğuz Çineli"Evde bakılsa bu kadar iyi bakılamazdı." dedi.

16-07-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler