Vahide Perçin’in adına açılan sahte twitter ile bağış toplanıyor

Vahide Perçin’in adına açılan sahte twitter ile bağış toplanıyor
Şu acılı günlerde bu durumdan yararlanmak isteyen sahtekar dolandırıcılara dikkat çekilerek ünlü isimlerin adlarına açılan sahte sosyal medya hesaplarına dikkat edilmesi istendi

Bazı sahtekar dolandırıcılar deprem acısından bile nemalanmaya utanmıyorlar.

Vahide Perçin’in adına açılan sahte twitter ile bağış toplanıyor

Deprem mağdurlarına yardım bahanesiyle ünlü isimlerin adına açılan sosyal medya hesaplarından insanların yardım duygularını bile istismar ediyorlar. Bu süreçte adına sosyal medya hesabı açılıp bağış toplanan isimlerden birisi de Aldatmak dizisinin başrol oyuncusu Vahide Perçin oldu.

Ünlü oyuncu hemen hukuki yollara başvurdu

Ünlü oyuncu Vahide Perçin adına sahte hesap açılıp depremzedeler ile ilgili bağış toplandığını duyar duymaz hemen harekete geçti. Hukuki yollara başvurarak savcılığa başvurdu. Şu acılı günlerde bu durumdan yararlanmak isteyen sahtekar dolandırıcılara dikkat çekilerek ünlü isimlerin adlarına açılan sahte sosyal medya hesaplarına dikkat edilmesi istendi. Aynı zamanda twitter kullanıcılarının uyanık olması güvenilir olmayan hesaplara bağış yaılmaması istendi.

Altan Gördüm : “ Bu hesap bir sahtekar tarafından yönetiliyor !”

Açılan hesabı fark ederek takipçileri twitter hesabından uyaran sanatçının eski eşi ünlü oyuncu Altan Gördüm :” Arkadaşlar dikkat! Bu hesap bir sahtekar tarafından yönetiliyor. Şu anda da depremzedeler için yardım topluyor…Şikayet edin ve itibar etmeyin.” İfadelerini kullandı.

Oyuncular Sendikası : “ Vahide Perçin’in hiçbir mecrada sosyal medya hesabı bulunmamaktadır !”

Vahide Perçin’ in başkanlığını yaptığı Oyuncular Sendikası da bir açıklama yaparak sahte hesaptan gelen mesajların dikkate alınmaması gerektiğini belirterek :”  Kamuoyuna!… Sendikamızın Genel Başkanı Vahide Perçin adına para toplanmak amacıyla sahte bir twitter hesabı açılmış olduğu bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Başkanımız Vahide Perçin’in hiçbir mecrada sosyal medya hesabı bulunmamaktadır. @vahide_percin twitter hesabı üzerinden gönderilen mesajlara ve atılan tweet’lere lütfen itibar etmeyiniz. Ayrıca konu hakkında ivedilikle yasal yollara başvurulacaktır.” şeklinde twitter kullanıcılarını uyardı.

Benzer bir olay Oktay Kaynarca’ nın da başına gelmişti

Benzer bir olay da Oktay Kaynarca’ nın başına gelmişti. Ünlü oyuncu adına açılan sahte tiktok hesabından depremzedeler yararına para toplanmaya başlanmıştı. Ünlü oyuncu bu duruma çok kızmış ve :” “TikTok’ta adıma sayfa açıp yardım toplama bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya kalkan bir şerefsiz var. Bu tür hesaplara ve insanlara itibar etmeyin lütfen. Bu şerefsizler hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Umarım dünya gözüyle karşımda görürüm bunları” şeklinde  zehir zemberek açıklamalarda bulunmuştu.

27-02-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar