Vatanım Sensin 18. Bölümünde Neler Oldu?

Vatanım Sensin 18. Bölümünde Neler Oldu?
Vatanım Sensin 18. Bölümde oyuncu kadrosu genişliyor Okan Yalabık İngiliz Ajanı rolüyle dizide.Cevdet, Eşref Paşa'nın talimatlarını yerine getirmeye çalışırken diğer taraftan yeni bir düşmanla yüzleşiyor: İngiliz Ajanı Charles Hamilton(Okan Yalabık)

Vatanım Sensin 18. Bölüm özet

Vatanım Sensin dizisi Perşembe akşamı yayınlanan 18. bölümüyle izleyicisinden yine tam not aldı. Kurtuluş mücadelesini etkileyici bir senaryoyla ekranlara taşıyan dizinin oyuncuları da yine en iyi performanslarını sergiledi.

Vatanım Sensin dizisi 18.  bölümde neler oldu?

Vatanperver Eşref Paşa’yı İzmir meydanında kurşuna dizen Cevdet, hem Yunan makamların güvenini kazandı, hem de general rütbesine yükseldi. Cevdet kanadında işlerin yolunda gittiği düşünülen bir zamanda, İhtilaf Devletlerinden bir heyetin İzmir’e geleceği haberi Cevdet’e ulaştı. Arkadaşı Yakup ile birlikte heyettekiler hakkında bilgi toplayan Cevdet, özellikle İngiliz Ajanı’nın düşmanca planlarının olduğunu önceden sezmişti. Gerçektende İngiliz Ajanı Charles Hamilton’ın amacı Çanakkale’de öldürülen babasının intikamını almaktı. Konakta heyet için verilen yemek esnasında Charles Hamilton’ın saatini gizlice almayı başaran Cevdet saati incelemesi için derhal arkadaşı Yakup’a ulaştırdı.

Diğer taraftan Eşref Paşa, Cevdet’in yaptığı planlar sonucunda vurulsa da ölmemiştir. Ardından da gizli bir grup tarafından yine plan çerçevesinde sözde cesedi meydandan kaçırılmıştır. Eşref paşanın tedavisi için yanına götürülen Azize paşa’nın yaşadığını görünce çok sevinir ve kendisine verilen kadın direnişçileri örgütleme görevine hemen başlar. Bunu için Hilal bir bildiri yazar ve bildiri bütün İzmir’e dağıtılarak herkesin Konak meydanında toplanması istenir. Konuşmacı İzmir’in Halide Edip’i Azize’dir.

Bütün bunlar olurken Miralay Tevfik ise kirli işlerine devam etmektedir. Eşref Paşa ve Charles Hamilton birbirlerinden habersiz, bir süreliğine kuvvacılara başkanlık etme görevini Tevfik’e verirler. İngiliz ajanı Tevfik’i önceden tanıyor olup kendisine ajanlık etmesi için onunla anlaşır. Bu arada Tevfik ajanlığını çok iyi yerine getirir ve Eşref Paşa’nın yaşadığını İngiliz ajana söyler.

Eşref Paşa’yı öldürdüğü düşünülen Cevdet kuvvacıların hedefi haline gelmiştir. Onu öldürmek isteyenlerin başında da oğlu Ali Kemal gelmektedir. Cevdet’in gerçek babası olmadığını öğrenmesine rağmen, Ali kemal arkadaşıyla kurduğu kumpas sonunda babasını öldürtemez.

Cevdet’in İngiliz ajanından gizlice aldığı saati inceleyen Yakup zorda olsa sonuca ulaşır. Ancak sonuç korkunçtur. Bir yerlere koyulmuş bomba olduğu bilgisine ulaşan Cevdet ve Yakup bombanın Azize’nin konuşma yaptığı meydanda olabileceğini düşünerek hızla meydana doğru koşarlar ancak yetişemezler. Dizinin bir sonraki bölümünde bomba patladıktan sonra neler olacağını merakla izleyeceğiz.

11-03-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar