Yeni Gelin 1.Bölüm de Neler Yaşandı ?

Yeni Gelin 1.Bölüm de Neler Yaşandı ?
Yeni Gelin dizisi nihayet izleyiciyle buluştu. İspanyol bir anne ile Türk bir babanın kızı olan Bella ile Adanalı bir Türkmen aşiretine mensup Hazar'ın aşkı etrafında gerçekleşen olayların anlatıldığı dizinin ilk bölümünde neler yaşandı?

İspanyol bir anne ile Türk bir babanın kızı olan Bella’nın ailesi uzun yıllar yurt dışında yaşadıktan sonra Türkiye’ye yerleşirler. Üniversite eğitimini Türkiye’de alan Bella üniversite yıllarında Adana’lı bir Türkmen Aşireti’nin oğlu olan Hazar’la tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Üniversite bittiğinde Hazar’ın ailesinin yanına dönmesi gerekmektedir. Bu yüzden İstanbul’dan ayrılmadan, ailesinden habersiz Bella’yla evlenir. Bu evlilikten Bella’nın ailesinin de haberi yoktur, çünkü Bella’nın annesi Adana’ya kızının aşiret gelini olarak gitmesini istememektedir. Bella’nın annesi ne yaptıysa kızını kararından döndüremez ve Bella Hazar’la birlikte Adana’ya yola çıkar. İkiside Adana’da yaşayacaklarından habersiz mutlu bir yolculuk geçirirler. Adana’ya geldiklerinde çok kalabalık bir insan topluluğu tarafından karşılanırlar. Bella ancak o zaman, Hazar’ın ailesinin ne kadar zengin ve de ne kadar kalabalık olduğunu anlar. Aile ise Hazar’ın yanında Bella’yı görünce çok şaşırır, bir de evlendiklerini duyduklarında ise kıyamet kopar. Hazar üniversitedeyken aile Hazar’dan habersiz onu başka bir aşiretin kızıyla nişanlamışlardır. Verdikleri bu sözden dönmek onlara pahalıya patlayacaktır. Ancak ne kadar dil dökseler de Hazar’ı kararından döndüremezler. Bu yüzden Hazar’ın babası Kudret Ağa nişanı bozduklarını ilan eder ve Hazar ve Bella’nın düğünü başlar. Üç gün üç gece dillere destan bir düğün yapılır, Bella çok mutludur.

Hazar’ı kararından döndüremeyen aile Bella’yı yapacaklarıyla yıldırıp kaçırtmak istemektedir. Bu yüzden Yeni Gelin Bella’ya yeni gelinlik yaptırmaya başlarlar. Evdeki işler, annelere, (Bellanın dört kayın validesi vardır. Kudret ağa’nın üç karısı ve birde kız kardeşi) kayın pedere hürmet, yatak yapma, yün dövme, bulaşık gibi akıllarına gelen her işi Bella’ya yaptırırlar. Bella ise başına gelenlerden habersiz ne istenirse onu yapmaya çalışmaktadır. Bu arada Kudret Ağa hem Hazar’a hem de Bella’ya bir ceza verip, onları yaylaya gönderir. Yaylada onları Hazar’ın dedesi Korkut Dede karşılar. Hazar ve Bella ile beraber, onlardan habersiz onlara katılan sürpriz bir misafir daha vardır. Hazar’ın kardeşi Şirin. Şirin’in onlara katılmasının amacı, sevdiği erkeği görebilmektedir. Yayladaki çoban ve Şirin birbirlerine aşıktırlar. Yayladaki şartlar Bella’ya ağır gelmiş olacak ki Bella yaylada hastalanır ve kısa sürede dönmek zorunda kalırlar. Döndüklerinde onları bir sürpriz beklemektedir. Nişanı bozdukları aşiret Hazar’ın ağabeyi Kaan’ı kaçırmıştır. Tabi herkes bütün bunlara neden oldukları için Hazar ve Bella’ya çok kızgındır. Kudret Ağa adamlarıyla birlikte Kaan’ı kurtarmaya giderken onunla gitmek isteyen Hazar’a izin vermez ve Hazar’ı hapsettirir. Bella ise çaresiz kocasını kurtarmaya çalışmaktadır.

Bakalım Hazar ve Bella’nın başına bir sonraki bölümde neler gelecek? Olaylar tatlıya bağlanabilecek mi? Yoksa daha büyük sürprizlerle mi karşılaşacaklar?

13-03-2017
Yazar Hakkında
Yorumlar