Yaban Tv Turksat Uydusunda Neden Yok?

Yaban Tv Turksat Uydusunda Neden Yok?
Ülkemizin önde gelen belgesel tematik kanallarından Yaban Tv Türksat Uydusunda neden yok? Kanal bu konuda nasıl bir açıklama yaptı? İşte cevabı!

Ülkemizin tematik kanallarından biri olan ve kendine has bir izleyici kitlesi bulunan televizyon kanallarından biri de Yaban Tv. Yaban Tv özellikle avcılık teması üzerine yayın yapan ve tutkulu bir izleyici kitlesi olan bir kanal. Av ve avcılık merakı olanların ilgiyle takip ettiği ve zaman zaman da kendi çektikleri haber ve görüntüleri yayınladıkları kanal oldukça başarılı bir yayın politikasına sahip. Gazeteci Ufuk Güldemir tarafından 2006 yılında kurulan Yaban Tv geçtiğimiz günlerde yayın hayatına devam etme noktasında önemli bir karar aldı. Kanal geniş kitlelere hitap etmekte çok büyük bir avantaj olan Türksat Uydusundan ayrılma kararı aldı. İşte detaylar!

Yaban Tv Geleceği İçin Önemli Bir Karar Aldı!

Avcılık üzerine yayın yapan Yaban Tv aldığı bir kararla Türksat uydusundan ayrılıyor. Gazeteci Ufuk Güldemir tarafından kurulan ve ülkeizin başarılı tematik kanallarından biri olan Yaban Tv bir süredir Türksat Uydusunda 12685 Dikey/V 3000 frekansında HD yayın yapan kanal Digitürk ile yapılan anlaşma gereği Dsamart, Tivibu, Teledünya da dahil olmak üzere Türksat Uydusundan da ayrılma kararı aldı. Bu kararın ardından Yaban Tv yayınları bundan sonra sadece Digitürk üzerinden ve internet üzerinden izlenebilecek. Ancak diğer dijital platformlarda Yaban Tv yer alamayacak. Konuyla ilgili geniş kapsamlı açıklama Yaban Tv’nin resmi Facebook sayfasında şu ifadelerle paylaşıldı.

Yaban Tv’den Önemli Duyuru!

Yaban Tv yayın yaptığı platformlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yaban Global geliyor. Değerli Yaban Dostlar; Takip ettiğiniz gibi Tv yayıncılığında büyük değişimler yaşanıyor. Dünyadaki tüm kanallar artık birçok yoldan hepimize ulaşıyor. Bu değişimler yaşanırken Yaban Tv’de Global bir kanal olmak için önemli bir adım attı. Bu çerçevede Yavan Tv Digitürk/beIn Media Group ile yeni bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma ile Yaban Tv 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren Digitürk bünyesinde olacak ve Digitürk 189’uncu kanaldan yayın yapacak. Öte yandan kısa bir süre sonra Yaban Tv beIN Media Group’un yayın yaptığı 25 ülkede İngilizce, Arapça olarak uluslar arası yayına geçecek. İzleyicilerimiz 1 Ekim’den itibaren Yaban Tv’yi Digitürk 189’uncu kanalın yanı sıra Yaban Tv resmi Youtube kanalı, Yaban Tv mobil uygulaması, Yaban Tv web sayfası ve Yaban Tv resmi Facebook hesabından izleyebilecek. Bu gelişmenin camiamız ve sektörümüze hayırlı olmasını diliyoruz. Saygılarımızla. Yaban.” Böylece Yaban Tv Türksat uydusundan ayrılmış oldu.

26-10-2019
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar
Etiketler