Yeşilçam Ustasına Hapis şoku!

Yeşilçam Ustasına Hapis şoku!
Sosyal medya hesabından Türk milletini aşağıladığı iddia edilen İlyas Salman hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Yeşilçam'ın bir döneme damga vuran ustalarından İlyas Salman hakkında verilen hapis şokunu yaşadı. Hayranları İlyas Salman'ın neyle suçlandığını ve ne kadar ceza aldığını merak ediyor. Söylemleriyle sık sık mahkemelere düşen usta oyuncu ilyas Salman haberimizde. Şimdi detaylar

Yeşilçam Ustasına Hapis şoku!

Sosyal medya hesabından Türk milletini aşağılayan ifadeler kullandığı iddia edilen İlyas Salman hakkında dava açıldı. 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan ve bir döneme damga vuran İlyas Salman geçtiğimiz günlerde vasiyetinin açıklamıştı. 

6 yıla kadar hapsi isteniyor

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede İlyas Salman'ın sosyal medya üzerinden paylaştığı video aracılığıyla 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Türkiye Hükümeti'ni ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamaya yönelik sözler söylediğinin' kesinleşmesi üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Aslında ne oldu?

Geçtiğimiz yıl ocak ayında Yol TV'ye açıklama yapan usta oyuncu, beraber birçok filmde oynadıkları Şener Şen'in Cumhurbaşkanı'ndan ödül almasını eleştirmişti. "Cumhurbaşkanı dünyanın en büyük ödülünü verse, yanında da dağlar dolusu para koysa, ben gidip ödül almam. Çünkü ödülü halkın verdiği oylarla aldı." diyerek şimşekleri üzerine çeken İlyas Salman'ı başta Şener şen olmak üzere oyuncu arkadaşları kıyasıya eleştirmişti. Hemen her kesimden büyük eleştiri alan İlyas Salman bunun üzerine vasiyetini açıklamış ve " Hangi elbiseyle öldüysem, o elbiseyle gömün beni." demişti. 

Suçlamayı Kabul Etmedi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınan İlyas Salman, mahkemede kendini savundu. Söylediği sözlerin suç teşkil etmediğini, kimseyi aşağılama kastının olmadığını, düşünce ve fikir özgürlüğü çerçevesinde ifadeler kullandığını öne süren ilyas Salman, muhalif bir kişi olduğunu ve daha iyi bir gelecek için eleştiri yapmak gerektiğini vurgulayarak üzerine atılı suçlamayı kabul etmedi.

Mart ayında hakim karşısına çıkacak

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede İlyas Salman'ın sosyal medyada paylaştığı videonun içeriğinde yer alan söylemlerin aşağılama kastıyla söylendiği, düşünce ve eleştiri özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği kanaatine varıldı. Adalet Bakanlığı'nın soruşturma iznine tabi olduğu hatırlatılan iddianamede, Adalet Bakanlığı'nın geçtiğimiz eylül ayında fezleke düzenleyerek şüpheli yönünden soruşturma açılmasına izin verdiği belirtildi. Şüpheli İlyas Salman'ın "Türk milletini alenen aşağılama" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianame kabul edildi. Tutuksuz yargılanacak şüpheli Salman, 2022 Mart ayında Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. 

02-01-2022
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar