Yeşilçam Yasta: Kartal Tibet Hayatını Kaybetti

Yeşilçam Yasta: Kartal Tibet Hayatını Kaybetti
Yeşilçam Yasta. Bir devir kapandı. Usta oyuncu, yönetmen ve senarist Kartal Tibet 88 yaşında hayata veda etti. Kartal Tibet sinemaya yaklaşık 200 filmle katkıda bulundu.

Ve bir devir daha kapandı. Sinemaseverlerin, televizyon izleyicilerinin, yaşı büyük olanların ve küçük olanların, kadınların, gençlerin ve erkeklerin kısacası tüm Türkiye’nin ve hatta sanat ve sinemaseverlerin başı sağ olsun. Usta oyuncu, senarist ve yönetmen Kartal Tibet hayata veda etti. 1938 yılında dünyaya gelen ve adı Yeşilçam’da efsane isimler arasında yer alan usta oyunu Kartal Tibet bugün 88 yaşında hayata veda etti. Tarkan, Karaoğlan, Çalıkuşu, Boş Çerçeve gibi unutulmaz filmlerin oyuncusu Yeşilçam’ın en çok sevilen isimlerinden biri olan Kartal Tibet’in hayatını kaybetmesi sabaha uyanan ve haberi alan herkesi şok etti. Usta ismin hayata veda ettiğini oyuncu Civan Canova sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla duyurdu. Canova paylaşımında güle güle Kartal ağabeyim, seni çok özleyeceğim” ifadelerini kullandı.

Yeşilçam Yasta

Yeşilçam’ın en usta isimlerinden olan ve hemen her gün bir filmi televizyon ekranlarında yayınlanan herkesin çok sevdiği ve hayranı olduğu usta oyuncu Kartal Tibet bugün 88 yaşında hayata veda etti. Bu ani vefat haberi herkesi derinden etkilerken özellikle son zamanlarda peş peşe pek çok usta ismini kaybeden Yeşilçam için de tam bir şok oldu. Unutulmaz filmleriyle herkesin gönlüne taht kuran ve özellikle Tarkan, Karaoğlan, Çalıkuşu, Zambaklar Açarken, Boş Çerçeve adlı filmlerle sevenlerinin kalbinde yer alan Kartal Tibet’in vefatı herkesi derinden üzdü. Aynı zamanda yönetmen ve senarist olan Kartal Tibet Yeşilçam’a yaklaşık 200 filmle katkıda bulunmuştu. Oynadığı filmler kadar yönettiği filmlerle de adından söz ettiren usta isme Allah’tan rahmet ve yakınları, sevenleri ve Yeşilçam ailesine sabırlar dileriz.

Kartal Tibet Kimdir?

Yeşilçam’ın değerleri arasında yer alan ve Tüm Türkiye’nin gönlünde yer edinen usta isim Kartal Tibet 1938 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. Okul hayatından sonra kendisini tiyatro sahnelerinde bulan usta isim Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. İlk olarak 1961 yılında sahneye adım atan Kartal Tibet bugüne kadar oyuncu ve yönetmen olarak yaklaşık 200 filme imza atmıştır. Yeşilçam’ın devleri arasında gösterilen ve içinde bulunduğu filmler tam bir klasiğe dönüşen Kartal Tibet’in rol aldığı, yazdığı ya da yönettiği filmlerden bazıları şunlardır.

-          Tarkan

-          Karaoğlan

-          Japon İşi

-          Bitirimler Sosyetede

-          Zambaklar Açarken

-          Senede Bir Gün

-          Son Hıçkırık

-          Küçük Hanımefendi

-          Seven Ne Yapmaz

-          Boş Çerçeve

-          Süper Baba

-          Amerikalılar Karadeniz’de

-          Zoraki Koca

-          Hababam Sınıfı Merhaba

-          Gülen Adam

-          Tosun Paşa

-          Sosyete Şaban

-          Şabaniye

-          Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor

02-07-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar