17 Ekim Çarşamba reyting sonuçları

17 Ekim Çarşamba reyting sonuçları
Merakla beklenen 17 Ekim Çarşamba reyting sonuçları belli oldu. Total, Ab, Abc+ reytinglerinde hangi yapım birinci oldu?

Çarşamba günleri ekrana gelen Sen Anlat Karadeniz, Çocuklar Duymasın ve Jet Sosyete reyting sonuçları belli oldu. TOTAL reytinglerinde, ATV'nin başarılı dizisi Sen Anlat Karadeniz 14,81 rating oranıyla birinci sırada yer alırken, dizinin özet bölümü 9,81 rating oranıyla ikici sırada yer aldı. FOX Ana Haber üçüncü, TRT 1'in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul'un tekrar bölümü 4,46 rating oranıyla dördüncü, ATV Ana Haber ise 4,39 rating ile beşinci sırada yer aldı. Star TV'den TV8'e transfer olan Jet Sosyete dizisi yeni kanalında yayınlanan ikinci bölümüyle 2,73 rating ile 15'nci sırada yer aldı.

AB reytinglerinde durum değişti mi?
AB reyting grubunda da zirvenin adı değişmedi. 9,06 rating oranıyla Sen Anlat Karadeniz birinci sırada yer alırken, dizinin özet bölümü 6,98 rating ile ikinci, Fox Ana Haber 6,34 rating ile üçüncü, Jet Sosyete 4,96 rating ile dördüncü, Diriliş Ertuğrul'un tekrar bölümü beşinci sırada yer aldı.

ABC1 reytingleri
TOTAL ve AB gruplarında olduğu gibi Sen Anlat Karadeniz ABC1 reytinglerinde de birinci ve ikinci sırada yer almayı başardı. Başarılı dizi yeni bölümüyle 11,76 izlenme oranı alarak birinci, özet bölümüyle ise 7,45 izlenme oranı alarak ikinci sıraya yerleşti. Fox Ana Haber 7,09 izlenme oranıyla üçüncü, Diriliş Ertuğrul (Tekrar) 4,79 izlenme oranıyla dördüncü, Jet Sosyete yeni bölüyle beşinci sırada yer aldı.

Reyting nedir?

Televizyon yayıncılığın vazgeçilmez bir parçası olan reyting sözcüğü dilimize ingilizce rating kelimesinden geçmiştir. Derece, derecelendirmek, Ölçümleme gibi anlamlara gelen reyting ülkemizde genellikle televizyon kanalları ve programlarının izlenme oranının ölçümlenmesinde kullanılır.

Reytingler nasıl ve neden ölçülür?

Ülkemizde ilk reyting ölçümü Avrupa'da bir çok ülkenin reyting ölçümlemesini yapan AGB Nielsen tarafından yapılmıştır. Bir süre avrupa şirketinin üstlendiği reyting sonuçlarını daha sonralarda TNS üstlenmiştir.

Televizyon reytingleri peoplemeter adı verilen özel bir cihazla hesaplanır. Peoplemeter sadece TNS tarafından belirlenen ailelerde bulunur. Normal bir uydu alıcısından izlenen kanalın reyting listelerine hiç bir etkisi yoktur.

Reyting sonuçlarının hesaplanması için TNS, eğitim ve ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak gruplandırdığı 2201 haneye peoplemeter adı verilen cihazı kullandırıyor. Bu cihazı kullanan haneler karşılığında para ile değil çeşitli hediyelerle ödüllendiriliyor. Ve peoplemeter cihazından kimseye bahsetmemeleri gerektiğinin altını çizmek gerekiyor.

18-10-2018
Yazar Hakkında
Yorumlar