22 Haziran 2019 reyting sonuçları, hangi kanal daha çok izlendi?

22 Haziran 2019 reyting sonuçları, hangi kanal daha çok izlendi?
22 Haziran 2019 Cumartesi gününün reyting sonuçları açıklandı. Açıklanan reyting sonuçlarına göre hangi kanal yada yapım daha çok izlendi?

22 Haziran Cumartesi reyting sonuçları belli oldu. Gülbin Tosun ile Fox Ana Haber Hafta Sonu, Güldür Güldür Show, Survivor Türkiye Yunanistan, Benimle Söyle ve Terminatör Genisys yeni bölümleriyle ekranlara gelirken en çok izlenen yapım hangisi oldu?

22 Haziran Cumartesi reyting sonuçları açıklandı. Dün yeni bölümleriyle ekrana gelen Gülbin Tosun ile Fox Ana Haber Hafta Sonu, Güldür Güldür Show, Survivor Türkiye Yunanistan, Benimle Söyle ve Terminatör Genisys yapımlarının ardından seyirci reytinglerde hangi yapımın daha başarılı olduğunu merak etmeye başladı. Geçtiğimiz hafta tüm kategorilerde Show TV ekranlarının kahkaha tufanı 'Güldür Güldür Show' birinci sırada yer alırken, bu hafta sıralamada hangi yapım zirveye isimini yazdırdı? İşte dünün reyting sonuçları!

TOTAL REYTİNG SONUÇLARI

1 GULBIN TOSUN ILE FOX ANA HABER HAFTA SONU FOX
2 GULDUR GULDUR SHOW SHOW TV
3 SURVIVOR TURKIYE YUNANISTAN TV8
4 YAPARSIN ASKIM FOX
5 GULDUR GULDUR SHOW OZET SHOW TV
6 BENIMLE SOYLE KANAL D
7 SHOW ANA HABER SHOW TV
8 KIM MILYONER OLMAK ISTER ATV
9 TERMINATOR GENISYS (Y.S) STAR TV
10 KAPANMADAN KAZAN (TKR) STAR TV

AB REYTİNG SONUÇLARI

1 GULBIN TOSUN ILE FOX ANA HABER HAFTA SONU FOX
2 GULDUR GULDUR SHOW SHOW TV
3 SURVIVOR TURKIYE YUNANISTAN TV8
4 BENIMLE SOYLE KANAL D
5 KIM MILYONER OLMAK ISTER ATV
6 YAPARSIN ASKIM OZET FOX
7 YAPARSIN ASKIM FOX
8 GULDUR GULDUR SHOW OZET SHOW TV
9 TERMINATOR GENISYS (Y.S) STAR TV
10 TAKIPTEKILER (Y.S) SHOW TV

REYTİNG NEDİR?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

23-06-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler