22 Haziran Çarşamba Reyting Sonuçları

22 Haziran Çarşamba Reyting Sonuçları
Gizli Saklı, Kara Tahta, Seversin ve Survivor All Star'ın yeni bölümüyle ekrana geldiği 22 Haziran Çarşamba reyting sonuçları belli oldu.

22 Haziran Çarşamba günü izleyiciyle buluşan dizi, yarışma, haber ve günlük programların reyting sonuçları belli oldu.

Dün yeni bölümleriyle ekrana gelen Gizli Saklı, Kara Tahta, Seversin ve Survivor All Star gibi sevilen yapımlar dünün reytinglerinde günü hangi sırada tamamlandı? Total, AB ve 20+ABC1 reyting gruplarının ilk 10 sırasını siz değerli ziyaretçilerimiz için yayımladık...

Total izleyici grubunda 'Survivor All Star' en çok izlenen yapım oldu. 'Müge Anlı İle Tatlı Sert' ikinci, 'Esra Erol'da' üçüncü, 'Gizli Saklı' dördüncü, 'Fox Ana Haber' ise listenin beşinci sırasında yer alan yapım aldı. Prime time'da ekrana gelen günün diğer dizisi 'Seversin' ise günü altıncı 'Kara Tahta' ise onuncu sırada tamamladı.

AB izleyici grubunda da günün en çok izlenen yapımı 'Survivor All Star' oldu. Listenin devamında ise 'Kara Tahta' ikinci, 'Fox Ana Haber' üçüncü, 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' dördüncü, 'Seversin' beşinci sırada yer aldı.

 20+ABC1'de de günün en çok izleneni tv8'de yayınlanan 'Survivor All Star' oldu. Listeninn devamı ise şöyle oluştu, ikinci sırada 'Fox Ana Haber' üçüncü sırada 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' dördüncü sırada 'Kara Tahta' beşinci sırada ise 'Gizli Saklı' yer aldı.

TOTAL İLK 10 PROGRAM

1 SURVIVOR ALL STAR TV8
2 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV
3 ESRA EROL'DA ATV
4 GİZLİ SAKLI FOX
5 FOX ANA HABER FOX
6 SEVERSİN KANAL D
7 TARZAN RIFKI (T.S) SHOW TV
8 KAPICILAR KRALI (T.S) SHOW TV
9 ATV ANA HABER  ATV
10 KARA TAHTA TRT1

 

AB İLK 10 PROGRAM 

1 SURVIVOR ALL STAR TV8
2 KARA TAHTA TRT 1
3 FOX ANA HABER FOX
4 MÜGE ANLI İLE TATLI SERT ATV
5 SEVERSİN KANAL D
6 GİZLİ SAKLI FOX
7 KARA TAHTA (OZET) TRT1
8 KANAL D ANA HABER KANAL D
9 KAPICILAR KRALI (T.S) SHOW TV
10 GİZLİ SAKLI (ÖZET)

FOX

 

20+ABC1 İLK 10 PROGRAM

1 SURVIVOR ALL STAR TV8
2 FOX ANA HABER  FOX
3 MÜGE ANLI İLE TATLI SERT  ATV
4 KARA TAHTA TRT1
5 GİZLİ SAKLI FOX
6 SEVERSİN KANAL D
7 ESRA EROL'DA ATV
8 KANAL D ANA HABER KANAL D
9 KAPICILAR KRALI (T.S) SHOW TV
10 TARZAN RIFKI (T.S) SHOW TV

 

Reyting nedir?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

Reytingler nasıl belirleniyor?

Türkiye’de ilk reyting ölçümü, birçok Avrupa ülkesinde izlenme oranlarını belirleyen AGB Nielsen şirketi tarafından gerçekleştirilmiştir. İlerleyen yıllarda sistem TNS tarafından devralınmıştır.

Reytingler peoplemeter adı verilen özel bir cihazla hesaplanmaktadır. Bu cihaz sadece TNS tarafından belirlenen hanelerde bulunmaktadır.

Peoplemeter, parayla satın alınamaz ve bu cihaza sahip olan hanelerin sisteme dahil olduklarını kimseyle paylaşmaması gerekmektedir.

Şimdilerde 2200’den fazla hanenin ölçümleme sistemine dahil olduğu bilinmektedir. Bu sisteme dahil olan haneler, ölçümlemelerden maddi bir gelir elde etmemektedirler. TNS tarafından ölçümlemeye dahil olan hanelere belirli aralıklarla küçük ev eşyaları hediye edilir.

TOTAL, AB ve ABC1 nedir?

Reytingler, TOTAL, AB ve ABC1 olarak gruplara ayrılmaktadır. Her grup ayrı özellikler barındıran hanelerin verilerine göre şekillenmektedir. Reklam şirketleri en çok AB grubunu dikkate almaktadırlar. Nedeni ise bu gruba dahil olan hanelerin alım gücü ve eğitim durumlarının yüksek olmasıdır. AB grubunda yer alan hanelerin çoğu üniversite mezunu ve memurdur.

Gruplarda kategori c, d, e olarak düşmeye devam etmektedir. E grubu, eğitim ve ekonomi durumu en düşük olan haneleri TOTAL grubu ise a, b, c, d ve e kategorilerinin toplamını temsil etmektedir.

23-06-2022
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler