24 Mart Perşembe Reyting Sonuçları | 2022

24 Mart Perşembe Reyting Sonuçları | 2022
24 Mart Perşembe reyting sonuçları belli oldu. Dünün reytinglerinde en çok izlenen yapım hangisi oldu? İşte Perşembe gününün reyting galibi..

Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK) tarafından ölçümlenen 24 Mart Perşembe reyting sonuçları belli oldu. Açıklanan verilere göre dünün reytinglerinde en çok izlenen yapım hangisi oldu?

DÜN HANGİ DİZİ VE PROGRAM YAYINLANDI?

Perşembe günü ATV'de yayınlanan Portekiz Türkiye 2022 Dünya Kupası Elemeleri Karşılaşması, Fox’ta Mahkum, Kanal D’de Camdaki Kız, Atv’de Bir Zamanlar Çukurova yeni bölümleriyle ekranlara gelen yapımlar arasında oldu. Mart ayı boyunca haftanın her günü yeni bölümüyle yayınlanan Survivor All Star ise yine nefesleri kesti. TRT 1’de yayınlanan Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı dizisi ise  yeni bölümüyle sevenlerinin karşısına çıktı.

24 Mart Perşembe reyting sonuçları, total, ab ve abc1 izleyici grupları olmak üzere sizlerle paylaştık. 

24 MART PERŞEMBE REYTİNGLERİ

TİAK tarafından alınan karar doğrultusunda reyting sonuçlarını ilk 100 ve ayrıntılı olarak paylaşamıyoruz. O nedenle aşağıdaki tablolar üzerinden hangi yapımın hangi sırada yer aldığını ilk 10 sıralama olarak görebilirsiniz.

TOTAL İLK 10

Total izleyici grubunda dün ATV ekranlarında yayınlanan Portekiz Türkiye 2022 Dünya Kupası Elemeleri Karşılaşması en çok izlenen olurken Fox’ta yayınlanan ‘Mahkum ise ikinci oldu. Listenin devamı ise şöyle oluştu; Bir Zamanlar Çukurova ikinci, Survivor All Star beşinci, Camdaki Kız altıncı.

1 PORTEKIZ-TURKIYE 2022 DUNYA KUPASI ELEMELERI KARSILASMASI ATV
2 MAHKUM FOX
3 BIR ZAMANLAR CUKUROVA ATV
4 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV
5 CAMDAKI KIZ KANAL D
6 BARBAROSLAR AKDENIZ'IN KILICI TRT1
7 SELCUK TEPELI ILE FOX ANA HABER FOX
8 ESRA EROL'DA ATV
9 SURVIVOR ALL STAR ANLAT BAKALIM TV8
10 BIR ZAMANLAR CUKUROVA (OZET) ATV

AB İLK 10

AB izleyici grubunda zirvede yer alan yapım yine değişmedi. Portekiz Türkiye 2022 Dünya Kupası Elemeleri Karşılaşması AB’nin en çok izleneni oldu. Mahkum ikinci sırada günü tamamladı. Survivor All Star altıncı oldu.  Camdaki Kız ise üçüncü sırada yer aldı.

1 PORTEKIZ-TURKIYE 2022 DUNYA KUPASI ELEMELERI KARSILASMASI ATV
2 MAHKUM FOX
3 CAMDAKİ KIZ KANAL D
4 SELCUK TEPELI ILE FOX ANA HABER FOX
5 BARBAROSLAR AKDENIZ'IN KILICI TRT1
6 SURVIVOR ALL STAR ANLAT BAKALIM TV8
7 CAMDAKİ KIZ (OZET) KANAL D
8 MAHKUM (OZET) FOX
9 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV
10 ESRA EROL'DA ATV

ABC1 İLK 10

24 Mart Perşembe reyting sonuçlarına göre ABC1’de de AB grubuna yakın sonuçlar oluşsa da en çok izlenen yapım değişti. Portekiz Türkiye 2022 Dünya Kupası Elemeleri Karşılaşması, Total’de olduğu gibi ABC’de de birinci sırada günü tamamladı. Mahkum ikinci oldu. Camdaki Kız üçüncü, Survivor All Star ise sekinci sırada günü tamamlayan yapımlar oldu.

1 PORTEKIZ-TURKIYE 2022 DUNYA KUPASI ELEMELERI KARSILASMASI ATV
2 MAHKUM FOX
3 CAMDAKİ KIZ KANAL D
4 SELCUK TEPELI ILE FOX ANA HABER FOX
5 MUGE ANLI ILE TATLI SERT ATV
6 BIR ZAMANLAR CUKUROVA ATV
7 BARBAROSLAR AKDENIZ'IN KILICI TRT1
8 SURVIVOR ALL STAR ANLAT BAKALIM TV8
9 CAMDAKI KIZ (OZET) KANAL D
10 MAHKUM (OZET) FOX

REYTİNG NEDİR?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir. Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. 

Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır. Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

24 Mart Perşembe reyting sonuçları ve televizyon dünyasında yaşanan tüm gelişmelerden blog sayfamı üzerinden haberdar olabilirsiniz.

25-03-2022
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler