3 Mart Pazar Reyting Sonuçları

3 Mart Pazar Reyting Sonuçları
3 Mart Pazar reyting sonuçları belli oldu. Total, AB ve ABC1 reyting kategorilerinde günün en çok izlenen dizi veya programı hangisi oldu? Dünün reytingleri haberimizde.

Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK) tarafından ölçülen, 3 Mart Pazar gününe ait reyting sonuçları açıklandı. Dün, Kanal D'de "Yargı"nın 85. bölümü, TRT 1'de "Teşkilat"ın 98. bölümü, Now'da "Kirli Sepeti"nin 22. bölümü ve Kanal 7'de "Gelin" dizisinin 5. bölümü ekrana geldi. Ayrıca TV8'de ise "Survivor All Star"ın 49. bölümü yayınlandı. Bu yapımlar arasında en çok hangisi izlendi? 3 Mart Pazar reyting sonuçları haberimizde.

3 MART PAZAR REYTİNG SONUÇLARI

Total izleyici kategorisinde dünün en çok izlenen yapımı tv8'de yayınlanan ‘Survivor All Star’ oldu. Listenin ikinci sırasında ‘Teşkilat’, üçüncü sırasında ‘Kirli Sepeti, ‘dördüncü sırada ‘Yargı’ yer alırken, ‘Gülbin Tosun ile Now Ana Haber Hafta Sonu’ en çok izlenen beşinci program oldu.

TOTAL İLK 10
1SURVIVOR ALL STARTV8
2TESKILATTRT 1
3KIRLI SEPETINOW
4YARGIKANAL D
5GULBIN TOSUN ILE NOW ANA HABER HAFTA SONUNOW
6KIRLI SEPETI (OZET)NOW
7SURVIVOR ALL STAR OZETTV8
8KANAL D ANA HABERKANAL D
9TESKILAT (OZET)TRT 1
10SHOW ANA HABERSHOW TV

 

AB izleyici kategorisinde Kanal D'nin sevilen dizisi ‘Yargı’, total kategorisinde aldığı oranların tam tersini elde ederek günün en çok izlene yapımı oldu. ‘Survivor All Star’ ikinci sırada, ‘Teşkilat' üçüncü, ‘Gülbin Tosun ile Now Ana Haber Hafta Sonu' dördüncü sırada yer aldı. Now'da yayınlanan ‘Kirli Sepeti’ ise listenin beşinci sırasında yer günü tamamlayan yapım oldu.

AB İLK 10
1YARGIKANAL D
2SURVIVOR ALL STARTV8
3TESKILATTRT 1
4GULBIN TOSUN ILE NOW ANA HABER HAFTA SONUNOW
5KIRLI SEPETINOW
6KIRLI SEPETI (OZET)NOW
7YARGI (OZET)KANAL D
8KIM MILYONER OLMAK ISTERATV
9SURVIVOR ALL STAR OZETTV8
10SHOW ANA HABERSHOW TV
11HABER ONUSHOW TV
12COK GUZEL HAREKETLER 2STAR TV

 

ABC1 izleyici kategorisinde de ‘Yargı ve ’Survivor All Star' arasında kıyasıya rekabet hâkim sürdü. ‘Survivor All Star’ kategorinin en çok izlenen yapımı oldu. ‘Yargı’ dizisi ise ikinci sırada yer aldı. TRT 1'in sevilen dizisi ‘Teşkilat’ üçüncü sırada günün tamamlayan yapım olurken, ‘Kirli Sepeti’ dördüncü', ‘Gülbin Tosun ile Now Ana Haber Hafta Sonu’ beşinci sırada yer alan yapım oldu.

ABC1 İLK 10
1SURVIVOR ALL STARTV8
2YARGIKANAL D
3TESKILATTRT 1
4KIRLI SEPETINOW
5GULBIN TOSUN ILE NOW ANA HABER HAFTA SONUNOW
6SURVIVOR ALL STAR OZETTV8
7KIRLI SEPETI (OZET)NOW
8KANAL D ANA HABERKANAL D
9TESKILAT (OZET)TRT 1
10YARGI (OZET)KANAL D

REYTİNG NEDİR?

Reyting nedir? Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir. Günümüzde birçok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır. Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

04-03-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar