3 yıl aradan sonra Haber Global'le ekranlara geri dönüyor!

3 yıl aradan sonra Haber Global'le ekranlara geri dönüyor!
Deneyimli sunucu Özge Uzun, 3 yıl aradan sonra ekranlara geri dönüyor. Uzun, Haber Global'de hafta sonları ekranlara gelecek programın sunuculuğunu yapacak.

Global Medya Group A.Ş. tarafından 24 Eylül Pazartesi günü yayın hayatına başlayan yeni haber kanalı Haber Global’de değişikliklerin ardı arkası gelmiyor. Henüz yayın faaliyetlerine yeni başlayan kanalda bir ay dolmadan Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş görevden alınmış, yerine Erdoğan Aktaş getirilmişti. Göreve başladığı gibi yapılanma sürecini başlatan Aktaş, 3 yıldır ekranlardan uzak kalan başarılı sunucu Özge Uzun’u Haber Global kadrosuna kattı.

Tv8, Cnn TÜRK, TRT Haber gibi bir çok kanalda sunucu olarak görev yapan Uzun, Haber Global’de hafta sonları ekrana gelecek “Özge Uzun’la Hafta Sonu” programını sunacak. Özge Uzun son olarak TRT Haber kanalında hafta sonları yayınlanan “Haber Tadında” programının sunuculuğunu yapmaktaydı.

ÖZGE UZUN KİMDİR?

22 Ocak 1979 yılında Ankara'da dünyaya geldi. İlköğretim eğitimini Ankara'da tamamlayan Uzun, Lise eğitiminin ardından dönemin en çok dinlenen radyo kanallarından biri olan Radyo Vizyon’da çalışan Erhan Konuk’un yönlendirmeleriyle medya sektörüne giriş yaptı. TRT spikerlerinin yardımıyla sektörel bilgiler edindi. Ardından medya sektörüne dair eğitim almak için İstanbul'a geldi.

İstanbul'da kariyerinin ilk işi olan Alem FM'de yayın hayatına başladı. Alem FM'de görevi bittikten sonra 2001 yılında NTV kanalında seslendirme işine girdi. Seslendirme işinde gayet başarılı olan Uzun, kendisini geliştirmeyi ihmal etmedi ve TV Haberliği eğitimi almaya başladı.

Habercilik eğitimini tamamlayan Özge, NTV'deki seslendirme işinden ayrıldı ve Fox TV ve CNN Türk kanallarında spikerlik görevinde yer aldı. 2012 yılında Kanaltürk'te sabah programı sunuculuğu yaptı. Kanaltürk'te programı sonlandırılan Uzun uzun aradan sonra TV 8 ekranlarında sabah kuşağı programı 'Erken Baskı'nın sunuculuğunu yaptı. 2015 yılında TRT Haber'de sunuculuk yapan Uzun, 3 yıl aradan sonra ekranların yeni televizyon kanalı Haber Global'de hafta sonu programı “Haber Tadında”nın sunuculuğuna getirildi.

Aynı zamanda Özge Uzun 2015 yılında 'Sizin Hiç Maviniz Var mı? kitabını, 2017 yılında ise 'Kalbimin Ses Telleri' isimlerini baskıya vermiştir. Sunuculuk deneyiminin dışında da "Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede" filminde küçük bir rol almıştır.

31-10-2018
Yazar Hakkında
Yorumlar