Haber Global Uğur Arslan'ın İşine Son Verdi

Haber Global Uğur Arslan'ın İşine Son Verdi
Uğur Arslan’ın haber Global akranlarında deprem bölgesinden yaptığı yayın sırasında ifade ettikleri ünlü ismin kanalla irtibatının kesilmesine sebep oldu.

Kahramanmaraş depremleri gazeteci, televizyoncu ve sosyal medya kullanıcılarının sınavını halini almış durumda. Deprem yerinden açıklama yapan, televizyonlara bağlanarak haber sunan, ya da televizyon ekranından haber spikerliği yapan pek çok kişi deprem sonrasında sağlıklı bir sınav veremedi ne yazık ki. Bu isimlerden biri olarak öne çıkan ve geçtiğimiz gün yayınına bağlandığı Haber Global televizyonunda açıklamalar yapan ve burada kullandığı ifadelerle Sakaryalı ve Niğdelilerin yoğun tepkisine uğrayan ve hatta Sakaryalı bir grup avukat ve insan tarafından savcılığa şikayet edilen eski sunuculardan Uğur Arslan halen gündemde. Bir zamanların eski yardım programı sunucusunun Haber Global ekranında söylediği sözler tam anlamıyla bir infiale neden oldu. Bunun ardından Uğur Arslan sosyal medya hesabından sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten bir videolu açıklama yaparken Haber Global’de Uğur Arslan’ın sözlerinden sorumlu olmadıklarını belirten bir açıklama yaptı ve aynı açıklamada Uğur Arslan’ın işine son verildiğini belirti.

İşinden Oldu

Haber Global kanalında deprem bölgesinden bağlanarak açıklamalar yapan Uğur Arslan kullandığı ifadeler sebebiyle büyük tepki çekti. Ünlü isim yaptığı açıklamaların yanlış anlaşıldığını belirtirken Haber Global ise Uğur Arslan’ın işine son verdi. Haber Global yaptığı açıklamada “10 ilimizi etkileyen ve tüm ülkemizi yasa boğan büyük deprem felaketini anbean sahadaki muhabirlerimiz ve kameramanlarımızla kesintisiz olarak ilk günden itibaren ekrana getirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte bölgeden yaptığımız canlı yayınlarda gazeteci arkadaşlarımızı, medya mensuplarını ve uzmanları da ekranlarımızda ağırlıyoruz. Televizyon programcısı Uğur Arslan yayınlarımıza 3 gün süresince zaman zaman katılmıştır. Dün akşam Sakaryalılar ve Niğdeliler hakkında maksadını aşan ifadeleri tarafımızca da kesinlikle kabul edilmemektedir. Bu nedenle yayınlarımıza katılımına son verilmiştir. Özellikle belirtmek isteriz ki Uğur Arslan’ın Haber Global ve bağlı kuruluşlarıyla herhangi bir organik bağı bulunmamaktadır. Yaşananlardan duyduğumuz üzüntüyü dile getiriyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Neler Söylemişti?

Uğur Arslan deprem bölgesinde Haber Global kanalının canlı yayınına bağlanarak bazı açıklamalarda bulunmuş ve Sakarya ve Niğde plakalı bazı araçları yağmacılık ve hırsızlıkla suçlamış ve bu araçların bölgede bu amaçla bulunduğunu belirtmişti. Daha sonra yaptığı açıklamada ise yanlış anlaşıldığını belirten bir açıklama yaparak sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtmişti. Ünlü ismin sözleri sosyal medya, magazin basını ve internet haber sitelerinde yoğun olarak gündeme gelmişti.

15-02-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar