6 Mart 2022 Pazar Reyting Sonuçları

6 Mart 2022 Pazar Reyting Sonuçları
7 Mart 2022 Pazar gününün reyting sonuçları Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK) tarafından açıklandı. Sonuçlara göre dünün reytinglerinde hangi yapım ne kadar izlendi?

Televizyon İnceleme Araştırma Komitesi (TİAK) tarafından ölçümlenen 6 Mart 2022 Pazar günü yayınlanan dizi, haber ve programların reyting sonuçları belli oldu.

Total izleyici grubunda dün en çok izlenen yapım Kanal D'de yayınlanan 'Yargı' dizisi oldu. Tv8'de yayınlanan 'Survivor All Star' listenin ikinci sırasında kendine yer bulurken, TRT 1'de yayınlanan 'Teşkilat' dizisi üçüncü oldu. 'Gülbin Tosun ile Fox Ana Haber' dördüncü sırada yer alırken, 'Show Ana Haber' ise beşinci sırada yer aldı.

AB izleyici grubunda da günün birincisi değişmedi. Kanal D'de sevilen dizisi 'Yargı' dizisi günü birinci sırada tamamladı. 'Teşkilat' ikinci, 'Survivor All Star' ise üçüncü sırada günü tamamlayan yapımlar oldu. 

ABC1 izleyici grubunda da 'Yargı' listenin birinci sırasında yerini koruyarak Pazar gününün en çok izlenen yapımı olmayı başardı. Listenin devamı şöyle sıralandı; "Survivor All Star" ikinci, "Teşkilat" üçüncü, "Gülbin Tosun ile Fox Ana Haber" dördüncü, "Survivor Ekstra" beşinci sırada yer aldı.

Reyting nedir?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

07-03-2022
Yazar Hakkında
Yorumlar