7 Mayıs Salı Reyting Sonuçları

7 Mayıs Salı Reyting Sonuçları
7 Mayıs Salı günü reytingleri belli oldu. Kadın mı, EDHO'mu yoksa Survivor programı mı dün daha çok izlendi? İşte dünün reyting sonuçları!

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Kadın, Survivor Türkiye - Yunanistan yapımlarının ekranlara geldiği 7 Mayıs Salı gününün izlenme oranları belli oldu. Geçtiğimiz hafta tüm kategorilerde en çok izlenen dizi olmayı başaran Kadın, aynı başarıyı bu hafta da sürdürebildi mi? İşte 7 Mayıs Salı reyting sonuçları!

TOTAL REYTİNGLERİ

1- FATİH PORTAKAL İLE FOX ANA HABER - FOX TV

2- KADIN - FOX TV

3- EŞKIYA DUNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ - ATV

4- SAHUR VAKİTLERİ - ATV

5- PROF. DR. NİHAT HATİPOĞLU İLE İFTAR - ATV

6- EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ  ÖZET - ATV

7- KADIN ÖZET - FOX TV

8- SURVİVOR TÜRKİYE - YUNANİSTAN

9- MÜGE ANLI İLE TATLI SERT - ATV

10- ZUHAL TOPAL'LA SOFRADA - FOX TV

AB REYTİNGLERİ

1- FATİH PORTAKAL İLE FOX ANA HABER - FOX TV

2- KADIN - FOX TV

3- EŞKIYA DUNYAYA HUKUMDAR OLMAZ - ATV

4- KADIN ÖZET - FOX TV

5- MÜGE ANLI İLE TATLI SERT - ATV

6- SURVİVOR TÜRKİYE - YUNANİSTAN

7- EŞKIYA DUNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ ÖZET - ATV

8- ZUHAL TOPAL'LA SOFRADA - FOX TV

9- PROF DR. NİHAT HATİPOĞLU İLE İFTAR - ATV

10- SAHUR VAKİTLERİ - ATV

Reyting nedir?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

Reytingler nasıl belirleniyor?

Türkiye’de ilk reyting ölçümü, birçok Avrupa ülkesinde izlenme oranlarını belirleyen AGB Nielsen şirketi tarafından gerçekleştirilmiştir. İlerleyen yıllarda sistem TNS tarafından devralınmıştır.

Reytingler peoplemeter adı verilen özel bir cihazla hesaplanmaktadır. Bu cihaz sadece TNS tarafından belirlenen hanelerde bulunmaktadır.

Peoplemeter, parayla satın alınamaz ve bu cihaza sahip olan hanelerin sisteme dahil olduklarını kimseyle paylaşmaması gerekmektedir.

Şimdilerde 2200’den fazla hanenin ölçümleme sistemine dahil olduğu bilinmektedir. Bu sisteme dahil olan haneler, ölçümlemelerden maddi bir gelir elde etmemektedirler. TNS tarafından ölçümlemeye dahil olan hanelere belirli aralıklarla küçük ev eşyaları hediye edilir.

 

 

08-05-2019
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler