8 Haziran 2024 Cumartesi reyting sonuçları

8 Haziran 2024 Cumartesi reyting sonuçları
8 Haziran 2024 Cumartesi reyting sonuçları belli oldu. Total, AB, ABC1 reyting kategorilerinde dün en çok izlenen dizi veya program hangisi oldu?

8 Haziran Cumartesi gününe ait reyting sonuçları belli oldu. Yayınlanan yapımlar arasında ilk sıraya yerleşen isim kim oldu? Cumartesi akşamı ekranlara gelen Gönül Dağı, Kardeşlerim, Yalan, Sen Çal Kapımı, Güldür Güldür Show, Survivor All Star kaçıncı sıraya yerleşti? 8 Haziran cumartesi reyting sonuçları..

8 HAZİRAN CUMARTESİ REYTİNG SONUÇLARI

TOTAL İLK 10

8 Haziran Cumartesi günü yayınlanan programların reyting sonuçlarına göre, en üst sırayı ‘Gönül Dağı’ dizisi ilk sıraya yerleşen isim olurken, ikinci sırada Atv'nin dram konulu dizisi ‘Kardeşlerim’, üçüncü sırada ise TV8 ekranlarının sevilen yarışması Survivor All Star oldu.  

Kardeşlerim bu hafta final bölümü ile ekranlara geldi. Kardeşlerim'in final bölümünde Ömer, son dakikada sınava yetişti ve herkes istedikleri sonuçları aldı. Süsen ve Ömer evlilik için hazırlıklara başladı, ancak Oğulcan yüzünden nikahlarını kaçırdılar. Ayten ve Orhan evlendi, Cansu ve Aybike onlara yardım etti. Berk ve Aybike ikiz çocuk sahibi oldu, Tolga dünyayı dolaşmaya gitti. Sonunda Ömer ve Süsen de evlendi.Düğün, herkesi tekrar bir araya getirdi. Ömer, Akif'in vicdan azabı çekmesine neden olan bir konuşma yaptı. Akif, polise gidip suçlarını itiraf etti ve cezasını çekmeye gitti.Emel ise yazar oldu ve Eren kardeşlerin hikayesini yazdı. İmza günü, herkesi bir araya getirdi. Tüm zorluklara rağmen, herkes mutlu oldu.

AB İLK 10

AB ilk 10 listesinin ilk sırasında da TRT1'in fenomen dizisi ‘Gönül Dağı’ zirveyi kimseye kaptırmadı. Survivor All Star ikinci, Güldür Güldür Show üçüncü, Now Ana Haber Hafta Sonu ise dördüncü sırada yerini alan isimler oldu.

Reyting nedir?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde birçok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

09-06-2024
Yazar Hakkında
Yorumlar
Etiketler