8 Mart Salı Reyting Sonuçları

8 Mart Salı Reyting Sonuçları
8 Mart 2022 Salı gününün reyting sonuçları Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK) tarafından açıklandı. Sonuçlara göre dünün reytinglerinde hangi yapım ne kadar izlendi?

Televizyon İnceleme Araştırma Komitesi (TİAK) tarafından ölçümlenen 8 Mart 2022 Salı günü yayınlanan dizi, haber ve programların reyting sonuçları belli oldu.

8 MART SALI DÜNÜN REYTİNG SONUÇLARI

TOTAL REYTİNGLERİ

Total izleyici grubu sonuçlarına göre dün en çok izlenen yapım Atv'de yayınlanan 'Destan' dizisi oldu. 'Destan' listenin birinci sırasında kendine yer bulurken, Kanal D'nin yeni dizisi 'Üç Kız Kardeş' ikinci sırada, her akşam 20:00'de tv8'de yayınlanan 'Survivor All Star' ise günü üçüncü sırada tamamlayan yapım oldu.

Show'un iddialı dizisi 'Baba' listenin dokuzuncu, 'Masumlar Apartmanı' ise onuncu sırada yer alan yapımlar oldu. Fox'ta yayınlanan 'Evlilik Hakkında Her Şey' dizisi ise geçen hafta olduğu gibi bu hafta da total'de ilk 10'da yer alamadı.

AB REYTİNGLERİ

AB izleyici grubunda zirve geçen hafta da olduğu gibi değişti. 'Survivor All Star' AB listesinin en çok izlenen yapımı olarak günü birinci sırada tamamladı. 'Fox Ana Haber' ikinci, total'de oldukça düşük izlenme elde eden 'Baba' üçüncü, 'Üç Kız Kardeş' dizisi ise dördüncü sırada yer aldı.

Total'de 10'ncu sırada günü tamamlayan 'Masumlar Apartmanı' beşinci, 'Destan' altıncı sırada yer alırken, total'de ilk 10'a giremeyen 'Evlilik Hakkında Her Şey' dizisi günü sekizinci sırada tamamladı.

ABC1 REYTİNGLERİ

20+ABC1 sonuçlarına göre 'Survivor All Star' birinci, 'Fox Ana Haber' ikinci, 'Destan' üçüncü, 'Üç Kız Kardeş' dördüncü, 'Baba' ise beşinci sırada günü tamamlayan yapımlar oldu.

'Masumlart Apartmanı' yedinci sırada yer alırken, 'Evlilik Hakkında Her Şey' ise dokuzuncu sırada günü tamamlayan yapımlar oldu.

REYTİNG NEDİR?

Reyting; İngilizce rating sözcüğünden türeyen, dilimizde “derece, derecelendirmek ve ölçümleme” anlamlarına gelen kelimedir. Televizyon kanallarının ve bu kanallarda yayınlanan programların ne kadar izlendiğini gösteren sistemdir.

Günümüzde bir çok izleyici, takip ettiği programların izlenme oranları ile yakından ilgileniyor olsa bile, reytingler aslında izleyiciyi etkileyen bir durum değildir. Sistemin tek amacı televizyona reklam veren şirketlerin iş yükünü azaltmak ve reklamlarını en doğru şekilde kullanmasını sağlamaktır.

Aynı zamanda ölçümlemeye dahil olan kanallar, yayınladıkları yapımların izlenme oranlarını göz önünde bulundurarak, yayın hayatına devam etmesi veya final yapması konusunda karar vermektedirler.

09-03-2022
Yazar Hakkında
Yorumlar