‘Bergen’ Filminde Afiş Krizi! Filmin Galasında Yaşanan Büyük Tartışma!

‘Bergen’ Filminde Afiş Krizi! Filmin Galasında Yaşanan Büyük Tartışma!
Bergen 4 Mart’ta vizyona girdi. Film, kendi kadar afişi ile de gündem oldu. Bergen’in hayatı, Farah Abdullah ve galada giydiği kıyafet konuşulurken, arkada Afiş krizi yaşanıyormuş

Arabesk Fantezi müziği sanatçısı Acıların Kadını lakaplı Bergen’in hayatı film oldu. ‘Bergen’ filmi 4 Mart’ta vizyona girdi. Filmin galası yapıldı. Gala gecesi giydiği kıyafetle adından söz ettiren Farah Zeynep Abdullah, eleştirilmişti. Galaya uygun bulunmayan tarzı ve beğenilmeyen görüntüsü ile geceye damda vurmuştu. Ön tarafta Bergen filmi, Bergen’in acı dolu hayatı ve Bergen’i canlandıran başarılı performansı ile oyuncu Farah Zeynep Abdullah konuşulurken, arka planda Bergen’in afişi konuşuluyor. Krize neden olan afişi gala gecesinde de büyük tartışmalara yol açtı. İşte Bergen filminin gündeme damga vuran afiş konusu…

Bergen’in Afişi Galada Krize Neden Oldu!

Ünlü şarkıcı Bergen’in hayatı film olmuştu. 4 Mart’ta da film vizyona girdi. Bergen’in galasında herkes başrol oyuncusu Farah Zeynep Abdullah’ın kırmızı halı stilini konuşurken, arka planda büyük tartışmalar yaşandığı ortaya çıktı. Yönetmenler Mehmet Binay ve Caner Alper ile senaristler Sema Kaygusuz ve Yıldız Bayazıt’ın isimlerinin afişte yer almaması krize neden oldu. İddialara göre ise ihtarnameler havada uçuştu.


Bergen filmi hakkındaki tartışmaların ardı arkası kesilmiyor! Hürriyet gazetesinden Mehmet Üstündağ’ın haberine göre; daha önce de çeşitli gerilimlerin yaşandığı konuşulan ekipte, bu kez Orchestra Content’in sahibi Mine Şengöz ile filmin yönetmenleri ve senaristleri karşı karşıya geldi. Kavganın sebebi de tanıtım afişinde hiçbirinin isminin yer almaması. Afişte ne yönetmenler Mehmet Binay ve Caner Alper’in isimleri var, ne de senaristler Sema Kaygusuz ve Yıldız Bayazıt’ın!

Yaşanan bu olayların gerilimi sebebiyle az kalsın yönetmenler bile galaya gitmeyecekti. Afişte isimlerinin yer alması için ihtarname çekerek Mine Şengöz’ü uyaran iki yönetmen, son dakika galaya katılma kararı aldı.

2. Afiş Yayınlandı Ama Oda Kriz Sebebi Oldu

İlk afişin krizi hala sürerken, 2. Afiş yayınlandı. Biri bitmeden diğer krizin başladığı olaylarda sorun giderilemiyor. 2. Afişte fiyasko, çünkü ‘Yakında Sinemalarda’ afişinin ardından gelen ‘4 Mart’ta Sinemalarda’ afişinde de sadece oyuncuların adı var.


Filmin proje tasarımını üstlenen Mine Şengöz, verdiği bir röportajda, yapımla ilgili çıkan problemlerin kaynağını şöyle ifade etmişti. ‘’Bergen’in doğru anlaşılmaması ve doğru aktarılmasıyla ilgili olan direnç’’ olduğunu söylemişti. Şengöz’ün, kavgalar Bergen’i doğru aktarmak için çıktı açıklamasıyla anlaşılıyorki,  gösterdiği bu direnç, yapım boyunca çeşitli kavgaların fitilini ateşlemiş.




Projenin başlangıcında yapım, ID İletişim ve TAFF’ın ortak imzasını taşıyacak, Bergen’i de ID’nin yıldızı Serenay Sarıkaya canlandıracaktı. Ancak önce TAFF çekildi projeden, sonra ID de çekilince, Serenay Sarıkaya iki yıl hazırlandığı bu role veda etmek zorunda kalmıştı.




Serenay Sarıkaya Bergen Filmi İçin: ‘’Bu İşler Kısmet İşi’’

Serenay Sarıkaya, ‘Bergen’ filmi için ‘’Birlikte yol aldığımız ekibin gayretle çalıştığını biliyorum ve filmi merak ediyorum. Yolları açık olsun. Eminim harika bir iş çıkarmışlardır’’ dedi. Oyuncu, ‘’İçinizde ukde kaldı mı?’’ sorusuna: ‘’Bu işler biraz da kısmet işi. Gerçekten zamanlama tutmadı. Farah’a kısmetmiş. Hiç dert değil. Müthiş bir şey çıktığına eminim.’’ Dedi. 

09-03-2022
Yazar Hakkında
Belma Arslan

Belma Arslan

1985 yılında Adapazarı'nda doğdu. 2008 Yılında Sakarya Üniversitesi Turizm ve Seyahat İşletmeciliğinden, 2011 yılında da Anadolu Üniversi .. devamı.. mail
Yorumlar