Acun Ilıcalı Kürtçeyi Yasakladı mı?

Acun Ilıcalı Kürtçeyi Yasakladı mı?
Sosyal medya ve bazı magazin basınında Acun Ilıcalı’nın Survivor yarışmacısı Ersin’e Kürtçe konuşmayı yasakladığı yönündeki iddialara ünlü isim çok sert tepki verdi. İşte detaylar!

Tv 8 ekranlarında yayınlanan Survivor 2020 Ünlüler Gönüllüler yarışma programı bu sezonun en çok konuşulan yapımlarından oldu. Özellikle koronavirüsün etkisiyle adada uygulanan karantina, elenen yarışmacıların Türkiye’ye dönememeleri, adada yaşanan aşklar, kavgalar, tartışmalar derken şimdi de bütün bunlara bir de Tv 8’in sahibi ve Survivor’un sunucusu Acun Ilıcalı’nın Ersin Korkut için söylediği iddia edilen sözler eklendi. Acun Ilıcalı’nın çok sert bir şekilde cevap verdiği iddialar bir anda günden olurken Acun Ilıcalı Survivor’da Kürtçeyi yasakladı mı soruları sıklıkla sorulmaya başlandı. Bütün bu soruların cevabını da yine iddiaların konusu olan Acun Ilıcalı yanıtladı. İşte detaylar!

Acun Ilıcalı: Vatan hainleri, Vicdansızlar!

Acun Ilıcalı haberci Cüneyt Özdemir’in youtube kanalı üzerinden katıldığı bir canlı yayında hakkında iddia edilen ve Acun Ilıcalı Survivor’da Kürtçeyi yasakladı iddialarına çok sert yanıt verdi. Ilıcalı Ersin Korkut’a Kürtçeyi yasakladığına ilişkin iddialara “Benim böyle bir problemim yok ama bence problemi olanlar var. Hayatımız boyunca bizi birbirimize düşürmek için art niyetler hep bir provokasyon yaptı. Bu da işte bu konuda bir provokasyon. Ancak vicdansızların, vatan hainlerinin aslında yapacağı provokasyonlar bunlar” ifadelerini kullandı. Acun Ilıcalı’nın bu soruya cevap verirken çok öfkeli olduğu gözlerden kaçmadı. Survivor’da yarışmacı olan Ersin Korkut’un annesiyle yaptığı görüşmede Türkçe konuşması üzerine programda Kürtçeye izin vermediği iddia edilen Ilıcalı “Acun Kürtçe söylenmesine karşı diye bir şeyler dönüyor. Yok, Ersin annesi ile görüşürken… Ben Ersin’in annesi ile ne konuştum ne görüştüm. Montajda gördüğüm bir görüntü bu. Bununla ilgili kadıncağıza en ufak bir şeyde bulunmadık” ifadelerini kullandı.

Hayatım Boyunca Ayrım yapmadım!

Acun Ilıcalı’nın bu iddialar karşısında öfkeli ve kırgın olduğu gözlerden kaçmazken, Ilıcalı kendisine yönelik zaman zaman medya organları tarafından saldırı yapıldığını iddia etti.  Ilıcalı “ben bunlara çok alışık bir insanım. Çünkü kariyer basamaklarında saldırıya uğradığım çokça olmuştur. Büyük basın organları da bana zamanında saldırıda bulundu ama Allah’a şükür halkla arama kimse giremedi. Benim hayatım boyunca din, dil ve ırk ayrımı hiçbir zaman olmadı. Bu çalıştırdığım dost olduğum, beraber olduğum insanda da olmadı” ifadelerini kullandı.

29-05-2020
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar