Acun Ilıcalı'dan uzaktan eğitime destek kampanyası! Tv8'de yayınlanacak!

Acun Ilıcalı'dan uzaktan eğitime destek kampanyası! Tv8'de yayınlanacak!
Koronavirüs salgını sebebiyle okullarda uzaktan eğitim uygulamasına gidildi. Acun Ilıcalı'dan uzaktan eğitime destek kampanyası! Tv8'de yayınlanacak! İşte detaylar…

Dünya genelinde devam eden ve son günlerde de etkisini arttıran Covid- 19 pandemisi sebebiyle okullarda yüzyüze eğitim bir süre daha yapılamayacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eğitimin uzaktan eğitim şeklinde devam edeceğini açıkladı. Türkiye'de birçok öğrenci internet, bilgisayar, telefon ve televizyon gibi uzaktan eğitim için gerekli olan teknolojik cihazlara ve internete ulaşamıyor. Bu sebeple ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı uzaktan eğitim destek kampanyası başlatacağını açıkladı.

Acun Ilıcalı'dan pandemi kampanyası

Pandemi sürecinde uzaktan eğitim hakkından faydalanamayan öğrenciler için bir kampanya yapacağını açıklayan Acun Ilıcalı yapılacak kampanyanın kendi televizyon kanalı olan Tv8'den yayınlanacağını belirtti. Ünlü programların yapımcısı Ilıcalı sosyal medya hesabından yapacağı kampanyanın duyurusunu yaptı. Ilıcalı yaptığı Twitter paylaşımında, "Dizüstü bilgisayarı olmadığı için uzaktan eğitimde büyük zorluk çeken kardeşlerimiz var. Bu durum hepimizi çok üzüyor. Kardeşlerimizin eğitimden mahrum kalmamaları için Pazar akşamı TV8’de büyük bir kampanya düzenliyoruz. Hep beraber onları desteklemek için elimizden geleni yapalım" ifadelerini kullandı.

Uzaktan eğitime destek kampanyası Tv8'de

Survivor, MasterChef , O Ses Türkiye gibi çok reyting alan programlarla televizyon dünyasının en çok bilinen isimlerinden biri olan Acun Ilıcalı zaman zaman gerçekleştirdiği yardım kampanyalarıyla da gündeme geliyor. Son dönemde birçok sektörde büyük krizler doğuran koronavirüs salgını bir taraftan yayılmaya devam ederken diğer taraftan birçok ekonomik problemi de birlikte getirdi. Hem üniversiteler hem de MEB'e bağlı okullarda uzaktan eğitim yöntemi kullanılmaya başlandı. Fakat birçok öğrenci ekonomik sebeplerle internet ve bilgisayara ulaşmakta zorluk yaşıyor.

Acun Ilıcalı, düz üstü bilgisayar seferberliği başlatıyor

Acun Ilıcalı öğrencilerin ihtiyacı olan dizüstü bilgisayarlar için bir yardım kampanyası düzenleyeceğini açıkladı. Tv8'de pazar akşamı yapılacağı belirtilen yardım kampanyası ile ihtiyacı olan öğrencilere bilgisayar temin edilmesi hedefleniyor. Acun Ilıcalı'nın duyurusunu yaptığı yardım kampanyası paylaşımına kısa sürede çok sayıda beğeni ve yorum yapıldı. Yapılacak kampanya, pandeminin öğrenciler üzerindeki etkisini bir nebze de olsa azaltacaktır. Yardımda bulunacak kişilerin Tv8'de yayınlanacak kampanyaya katılması bekleniyor.

18-09-2020
Yazar Hakkında
Metin Caba

Metin Caba

Belgesel, dizi, sinema, televizyon programlarında çeşitli görevler alan Metin Caba, uzun süredir medya sektöründe yer çalışmalar yapıyor. C .. devamı.. mail
Yorumlar