Alef final bölümüyle ekrana geliyor!

Alef final bölümüyle ekrana geliyor!
10 Nisan günü ilk bölümüyle başlayan BluTv – FX’in ortak projesi Alef, bu akşamki final bölümüyle hikayesini tamamlıyor. işte o hikaye!

Türkiye’de mistik polisiye türünün ilk örneği olan Alef dizisi final bölümüyle ekrana geliyor. 10 Nisan günü ilk bölümüyle başlayan BluTv – FX’in ortak projesi Alef, bu akşamki final bölümüyle hikayesini tamamlamış olacak. Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen'i buluşturan dizi ilk Türk mistik polisiye dizisi olarak tarihe geçti. Şimdi detaylar!

Alef final bölümüyle ekrana geliyor!

Türkiye’de mistik polisiye türünün ilk örneği olan Alef dizisini Emin Alper yönetirken senaryosunu ise Emre Kayıiş yazıyor. MAY Prodüksiyon’un yapımcılığında çekilen Alef dizisi gizem ve aksiyon dolu sürükleyici hikâyesiyle sezona damga vurdu. Bu akşam yayınlanacak Final bölümünde intihar ettiğini düşündüğü oğlundan mesaj alan Settar, bambaşka bir yola girerken Kemal katili bulmak için son şifreleri çözüyor.

Yaşar’ın gizlediği sır!

Yakıp yıkılan binanın gizli bir tekke olduğunu öğrenen Kemal, katilin cinayet motivasyonlarını çözer. . Ancak yeni bulacağı bir ipucu sonucu bir kez daha Yaşar’la görüşmek iter. Yaşar’dan öğrenecekleri Kemal’i sarsarken elindeki yapbozun tüm renkleri son parçanın eklenmesiyle tamamen değişir. Bu arada Kemal’in ortağı olan Settar’ın telefonuna bir mesaj gelir. Mesaj intihar ettiğini zannettiği oğlu Güneş’ten gelmektedir. Gelen mesajda Settar bir buluşma yerine çağrılmaktadır. Oğlunun ölmediğini yaşayabileceği bilgisiyle heyecanlanan Settar hemen buluşma noktasına koşar. Burada onu hiç beklemediği bir sürpriz beklemektedir. Ülkemizin ilk mistik polisiye dizisi ALEF, final bölümüyle bu akşam 21.30’da BluTV ve FX’te. Keyifli seyirler.

Alef dizisi konusu nedir?

May Prodüksiyon’un yapımcılığını üstlendiği Alef dizisi Emin Alper yönetiminde serisini tamamladı. Kenan İmirzalıoğlu, Melisa Sözen, Müfit Kayacan, Ahmet Mümtaz Taylan, Ece Dizdar, Ercan Kesal, Hatice Aslan, Haldun Boysan, Muttalip Müjdeci, Sinan Helvacı gibi usta isimlerden rol aldığı Alef dizisi mistik polisiye türündeki ilk dizi olarak yerini aldı. Osmanlı ve İslam Tarihi’nden izler taşıyan dizi, FxTv ve BluTv’de yayınlanıyor. Genç ve hırslı dedektif Kemal ile tecrübeli ortağı Settar, İstanbul’da işlenen gizemli bir seri cinayeti araştırmakla görevlendirilir. Kişisel hayatları ve bakış açılarıyla birbirine taban tabana zıt ikiliye, bir üniversitede öğretim görevlisi olan Yaşar da katılır. Ekip, cinayetleri çözmek için yüzyıllar boyu saklı kalan bir sır perdesini de araştırmaya başlar. Bu sır açığa çıkmaya yaklaştıkça, her bir karakterin geçmişinin hayaletleri ortaya çıkacaktır.

23-05-2020
Yazar Hakkında
Osman Nuri Bahadır

Osman Nuri Bahadır

Tokat- Zile’de doğdu. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenliğinden mezun oldu. Türkiye'nin her bölgesinde 25 .. devamı.. mail
Yorumlar