Aleyna Çakır Davasında Bomba Gelişme

Aleyna Çakır Davasında Bomba Gelişme
Sevgili Ümitcan Uygun'un şüpheli olduğu Aleyna Çakır davasında bomba gelişme yaşandı. Adli Tıp raporu sonuçlandı. İşte detaylar. . .

2020 yılının aziran ayında  Aleyna Çakır ismi ile anılan Sema Esen, Ankara Keçiörende bulunan evinde boynundan bornoz ipi ile asılı halde bulundu. Ölümünün ardında hakkında bir çok söylemde bulunan 21 yaşındaki genç kadın iddialar göre sevgili olduğu söylenen Ümitcan Uygun ile birliktelik yaşıyor ve gece hayatına mensup işlerde çalışmaktaydı. Ölümünün sır olmasını istemeyen aile ise  ATV kanalında yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programında yer almaktaydı. Ülkemizin kanayan yarası haline gelen Kadına Şiddet ve Kadın Cinayetleri olayları gün geçmiyo ki yenisi eklenmesin. Bu cinayette  bahsi geçen Aleyna Çakır tamda böyle bir sebeble öldürülmüştü. 

Acılı ailesi kızlarının ölümünün ardındaki sır perdesi aralamaya çalıştıkça medya da konu olan Ümitcan Uygun ve ailesi fazla sesli tepkiler vererek oğullarının suçsuz olduğunu iddia ediyordu. Yapılan araştırmalar süresinde Ümitcan Uygun tutuklanmamış ve aile medyadan Müge anlı dahil bir çok kişi ve kuruma tehditvari söylemlerde bulunmuştu. Olaylarda bir çok farklı sebeb ile kamuoyuna çıkan Ümitcan Uygun'un annesi Gülay Uygun, 17 Eylül günü, Ankara Keçiören'de bulunan  dağlık alanda başından silahla vurulmuş halde ölü bulundu.

Halen iddialar devam etmekte iken aradan geçen bunca zamandan sonra Ümitcan Uygun tutuklanmış ülkenin sonuç bekleyen tüm bireyleri sonuca yaklaşıldığını sanmıştı. Durum pekte öyle olmadı ve Ümitcan Uygun tutksuz yargılanma kararı ile serbest bırakıldı.Aylar sonra yeniden tutuklanarak cezaevine sevk edilen Ümitcan uygun ile olayda hayatını kaybeden Aleyna Çakır'ın cesedinden alınan doku ve Sperm örnekleri karşılaştırılması için alınan örnekler için Adli Tıp raporu dün açıklandı. 

Rapora göre; 

Olayda bahsi geçen merhume Aleyna Çakır'ın tırnak dipleri ve vücudunun bazı yerlerinde sperm örnekleri ile sanık Ümitcan Uygun'dan alınan örnekler  ile %100 eşleşme sağlanmıştır.  

Duruma göre Aleyna Çakır davasında adı geçen Ümitcan Uygun ve ismi verilmeyen bir kaç sanık hakkında Aleyna Çakır cinayeti hakkında verilcek karar tüm ülkenin gündeminde ve merakla beklenmektedir. Emsal bir karar çıkması için ülke olarak artık kadın cinayetlerine dur denmesi için davanın sonucu beklenmektedir.  

05-02-2021
Yazar Hakkında
Aslı Vural

Aslı Vural

1992 yılında dünya gelmiştir. Uzun yıllardır editörlük yapmaktadır. .. devamı.. mail
Yorumlar