Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisinin Karakterler Hikayeleri Belli Oldu!

Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisinin Karakterler Hikayeleri Belli Oldu!
TRT 1 ekranlarında yayın hayatına başlayacak olan ve çekimlerinin tamamının Kıbrıs’ta yapılacağı Bir Zamanlar Kıbrıs dizisinin konusu ve karakter hikayeleri belli oldu.

TRT 1 ekranlarında yayınlanmak üzere yeni bir dizinin startı verildi. Yapımcılığını TMC Film’in üstlendiği ve bir dönem dizisi olacak Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisi için hazırlıklar tamamlanırken oyuncular ve ekip çekimler için Kıbrıs’a gitti. Yine bir ilk olarak bir dizinin tamamının Kıbrıs’ta çekileceği ifade edilirken dizinin özellikle Kıbrıs olaylarının artması ve adada yaşayan Türkler için zor günlerin başlamasına tekabül eden 1963 yılından itibaren yaşanan dönemi anlatacağı belirtildi. Oyuncu kadrosunda Serkan Çayoğlu, Ahmet kural, Pelin Karahan, Gülper Özdemir, Tayanç Ayaydın, Devrim Saltoğlu ve Miray Akay’ın rol aldığı dizinin süresinin 60 dakika olacağı ve yönetmenliğini ise Hakan İnan’ın üstleneceği öğrenildi. Dizinin çekimlerine başlanırken oyuncuların canlandıracağı karakterlerde belli oldu.

Bir Zamanlar Kıbrıs’ta Kim Kimdir?

TRT 1 için çekimleri başlayan ve 60 dakika olacak Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisi’nin oyuncu kadrosunda birbirinden ünlü isimler yer alıyor. Dizide 1963 yılından sonra yaşananların anlatılacağı vurgulanırken karakterlerin ise o dönemde yaşamış ve etkili olmuş isimleri canlandıracağı öğrenildi. Bir Zamanlar Kıbrıs Dizisinde rol alan oyunculardan başarılı oyuncu Ahmet kural’ın dizide Sakız tüccarı Kemal dereliye hayat vereceği öğrenilirken Kemal Dereli’nin eşi İnci hanım’a ise Pelin Karahan hayat verecek. Ayrıca Serkan Çayoğlu ise dizide Ankaralı karakterini canlandıracak. Ankaralı karakterinin Türkiye’den Kıbrıs’a gizli görevle giden biri olduğu öğrenildi. Ankaralının dizideki nişanlısını ise Gülper Özdemir canlandıracak. Yine o dönemin en aktif isimlerinden olan Türklere yaptığı zulümlerle bilinen Rum komutan Samson’u ise Tayanç Ayaydın canlandıracak. Yine Kıbrıs Türkleri için çok önemli bir karakter olan ve daha sonraları Cumhurbaşkanlığı da yapmış olan Rauf Denktaş’ı ise usta oyuncu Devrim Saltoğlu canlandıracak.

Bir Zamanlar Kıbrıs Konusu

TRT 1 ekranlarında 60 dakika olarak ekrana gelecek ve tamamı Kıbrıs’ta çekilecek Bir Zamanlar Kıbrıs dizisi 1963 yıllarında yaşanan ve Rumların Türklere yaptığı saldırılar ve zulümlerin hikayesini anlatacak. 1963 yılından sonra yaşananların ekrana taşınacağı ve tamamen yaşanmış gerçek olaylardan esinlenilerek çekilecek dizide Rumların saldırısı sonrası yerlerinden edilen ve göçe tabi tutulan Türklerin durumu, birbirinden ayrı kalmış aileler ve Türkler arasında bir milli birlik oluşturarak mücadele gücü kazanılmasını sağlamaya çalışmanın hikayesi ele alınacak. Bir Zamanlar Kıbrıs seyirci tarafından heyecanla beklenen yapımlar arasına şimdiden girmiş durumda.

05-02-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar