Alice Müzikali’ne Dubai’den teklif

Alice Müzikali’ne Dubai’den teklif
Uzun süre sahnelenen ve kapalı gişe oynayan Alice Müzikali Dubaili yapımcıların dikkatini çekti yapımcılar ve projenin lisansını almak için harekete geçti.

Türk dizi sektörü ve sinema sektörü son zamanlarda dünyada en çok ses getiren yapımlara imza atıyor. Özellikle televizyon dizileri konusunda artık sayılı ülkeler arasında adı anılan Türkiye aynı zamanda zaman zaman başka prodüksiyonlarla da gündem oluyor. Son zamanlarda tiyatro oyunlarının da artık gündem olmaya başladığı ülkemizde büyük bir anlaşma imzalanmak üzere. Geçtiğimiz yıllarda tiyatro sahnelerinde oynanan ve her oyunu kapalı gişe olan ünlü tiyatro oyunu Alice Müzikali bu günlerde bir kez daha gündemde. İlk olarak 7 Şubat 2019 yılında sahnelenen ve Serdar Biliş’in yönettiği Alice Müzikali uzun yıllar boyunca kapalı gişe oynadıktan sonra geçtiğimiz mayıs ayı sonunda sahnelere ve tiyatro seyircisine veda etmişti. Kadrosunda ünlü isimlerin yer aldığı oyun bugünlerde yeniden sahnelenmek üzere Dubaili yapımcıların listesine girmiş durumda.

Dubai’den teklif var

Son zamanların en çok seyredilen tiyatro oyunlarından olan ve ilk sahnesini 2019 yılında yapan ve sonrasında kapalı gişe oynayan Alice Müzikali geçtiğimiz mayıs ayında son kez sahnelenerek seyircisine veda etmişti. Serdar Biliş tarafından yönetilen müzikal sahnede kaldığı süre boyunca 23. Afife Tiyatro Ödülleri’nde Haldun Dormen Özel Ödülü ve En İyi kareografi ödüllerinin sahibi olmuştu. Geçtiğimiz mart ayında İnternet yayın platformu Disney Plus’ta da yayınlanan müzikal büyük beğeni toplamıştı. Bütün bunların ardından oyun Dubaili yapımcıların dikkatini çekti ve yapım şirketleri projenin lisansını almak için harekete geçti. Yaratıcı Yapımcılığını Ayşe Barım’ın yaptığı müzikal için Dubaili yapımcılarla görüşmelerin başladığı öğrenilirken kısa bir süre içinde bir sonuç alınmasının beklendiği öğrenildi.

Alice Müzikali oyuncuları kimler?

Yaratıcı yapımcılığını Ayşe Barım’ın yaptığı ve yönetmenliğini de Serdar Biliş’in üstlendiği Alice Müzikali uzun zaman boyunca tiyatro severleri sahnesinde ağırladı ve yayınlandığı süre boyunca kapalı gişe oynadı. Aynı zamanda Disney Plus’ta da yayınlanan müzikalin oyuncu kadrosunda ünlü isimler yer aldı. Müzikalin kadrosunda yer alan oyuncular arasında, Serenay Sarıkaya, Şükrü Özyıldız, Merve Dizdar, Ezgi Mola, Enis Arıkan ve İbrahim Selim yer aldı. Müzikal sahnelendiği süre boyunca tiyatro severleri ve pek çok ünlü ismi ağırladı ve büyük bir başarı sağladı.

28-08-2023
Yazar Hakkında
Yasemin Nisa

Yasemin Nisa

1983 yılında İstanbul'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. 2010 yılında Anadolu universitesi iktisadi ve ida .. devamı.. mail
Yorumlar