Arabesk Müziğin Ünlü Sesi Kansere Yakalandı

Arabesk Müziğin Ünlü Sesi Kansere Yakalandı
Seni Sevmeyen Ölsün adlı şarkısıyla dillerden düşmeyen ve herkesin beğenisini kazanan arabesk müziğin ünlü sesi Tüdanya gırtlak kanseri sebebiyle sesini kaybetti.

Magazin ve sosyal medya bugün gündeme gelen bir haberle sarsıldı. Son zamanlarda peş peşe yaşanan kötü olaylara bir yenisinin daha eklendiği haber okuyanları büyük üzüntüye sevk etti. Bir döneme damgasını vuran ve Seni Sevmeyen Ölsün adlı şarkısıyla yıllarca dillerden düşmeyen arabesk müziğin ünlü isimlerinden Tüdanya’nın kansere yakalandığı haberleri bir anda sevenlerini ve müzik camiasını derinden üzdü. Yıllarca sahnelerde yer alan ve çıkardığı albümlerle gönüllerde yer edinen ünlü şarkıcının gırtlak kanserine yakalanması ve bu hastalık sebebiyle sesini kaybetmesi herkesi şoke etti ve derinden üzdü. Magazin basını ve sosyal medyada gündem olan olayı ünlü isim Onur Akay duyurdu.

Sesini Kaybetti

2020 yılında kalp krizi geçiren bir zamanların ünlü şarkıcısı arabesk müziğin ünlü temsilcilerinden Seni Sevmeyen Ölsün şarkısını herkese sevdiren Tüdanya gırtlak kanserine yakalandı ve uzun bir süre bu hastalıkla mücadele etti. Yaklaşık beş aydır hastanede tedavi gören ünlü isimden ne yazık ki kötü haber geldi. Ünlü şarkıcının gırtlak kanseri sebebiyle sesini kaybettiği öğrenildi. 60 yaşındaki ünlü ismin sesini kaybettiğini Onur Akay sosyal medya hesabından duyurdu. Onur Akay paylaşımında “bir döneme milyonlarca satan albümleri ve sahne programları ile damga vuran arabesk şarkıcısı Tüdanya maalesef gırtlak kanseri oldu ve gırtlağı alındı. 5 aydır Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yatan Tüdanya artık konuşamıyor ve maalesef tek geçim kaynağı olan sesini de kaybetti. Bir şarkıcının yaşayacağı en acı olayı yaşayan Tüdanya bu durumunu herkesten saklıyor, maddi zorluklar içinde ve ağır psikolojik ilaçlar kullanıyor” ifadelerini kullandı. Bu paylaşım sonrası binlerce geçmiş olsun mesajı yağdı. Bizde ünlü isme geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve biran önce eski sağlığına kavuşmasını diliyoruz.

Tüdanya Kimdir?

Bir döneme damga vuran ünlü şarkıcılardan Arabesk Müziğinin önde gelen sesi Tüdanya sahne adıyla tanınan Hatice Döngü İzmir’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren sahne almaya başlayan ünlü isim arabesk müziğin önde gelen isimlerinden olmuş ve yüz binlerce seveninin gönlünde yer edinmiştir. Özellikle Seni Sevmeyen Ölsün adlı şarkıyla tanınmaktadır. Ünlü isim pek çok albüm yapmıştır. Bunlar arasında

-          Sıra Sıra Dağlar

-          Azap

-          Seni Sevmeyen Ölsün

-          Sen Bir Ömürsün

-          Adın sevgilim Olsun

-          Söyle Güzelim İsmin Ne

Bulunmaktadır. Şarkıcı ayrıca, Sancı, Yıllar, Canımdan Can İste, Canımın Canısın, Sen Yaşa adlı filmlerde de rol almıştır.

25-07-2021
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar