Aras Bulut İynemli’den Atatürk Dizisi Açıklaması

Aras Bulut İynemli’den Atatürk Dizisi Açıklaması
Disney Plus için hazırlanan ve başrolünde Aras Bulut İynemli’nin yer aldığı Atatürk dizisi için başarılı oyuncu açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda magazin basını, internet haber siteleri, ulusal basın ve dizi sektörünün gündeminden düşmeyen Disney Plus haberleri halen devam ediyor. Ülkemizde geçen sene yayın lisansı alarak yayın faaliyetlerine başlayan Disney Plus aldığı bir kararla tüm dünyadaki yerel içerikleri bir yıl süreyle alımını ve yayını durdurmuştu. Ülkemiz içinde geçerli olan bu karar sonrası platform için hazırlanan ve merakla beklenen Atatürk Dizisinin akıbeti tartışılmaya başlanmıştı. Cumhuriyetin 100. Kuruluş yıldönümünde yayınlanacağı duyurulan dizinin de Disney Plus’ın yayın akışında olmadığı öğrenilince tüm ülkede tam bir infial yaşanmış ve dizinin Ermeni lobilerinin etkisiyle yayınlanmadığı belirtilerek Disney Plus’ın bu kararından vazgeçmesi için baskı yapılmaya başlanmıştı. RTÜK’ün de açıklama için çağırdığı Disney Plus ise Atatürk Dizisini Disney Plus’ta değil ancak platformun kardeş kuruluşu olan ve ülkemizde de yayın yapan Fox Tv’de yayınlanacağını açıklamıştı. Bu kararlar peş peşe pek çok ünlü ismin ve sektörün gündeminde yer almış ve herkes bir açıklama yaparak tartışmaya müdahil olmuştu. Atatürk dizisinin başrolünde yer alan ve Atatürk karakterine hayat veren başarılı oyuncu Aras Bulut İynemli’de sonunda bu tartışmaya katıldı ve yaşananlara ilişkin bir açıklama yaptı.

Aras Bulut İynemli Konuştu

Disney Plus için hazırlanan ve 6 bölümden oluşan Atatürk dizisi bu sene 29 Ekim 1923 yılında cumhuriyetin 100. Yılında yayınlanmak için hazırlandı. Kadrosunda birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı dizinin başrolünde Atatürk karakteri olarak yer alan Aras Bulut İynemli dizinin yayınlanmama kararı sonrası konuştu. Ünlü isim yaptığı açıklamada “benim oynayan ve bu sorumluluğu alan kişi olarak Atatürk’e ve projeye sahip çıkmak en önemli görevim. Yapım şirketi platform böyle bir karar aldı bu konuda. Atatürk’ün zaten dünyanın en büyük liderlerinden biri olduğunu anlatmaya gerek yok. Hatta bence en büyüğü. Dünyada izlenmesi için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.

8 Milyon Dolara Mal Oldu

Disney Plus için hazırlanan Atatürk dizisi toplam 6 bölüm olarak hazırlandı ve bugüne kadar en yüksek bütçeli dizi olarak bir rekor kırdı. Toplamda 8 milyon dolar (208 Milyon TL) maliyetle hazırlanan dizinin önümüzdeki 29 Ekim’de Fox Tv’de ardından da sinema salonlarında seyirciyle buluşması bekleniyor.

11-08-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar