Arka Sokaklar Geri Dönüyor

Arka Sokaklar Geri Dönüyor
Kanal D ekranlarında tam 16 sezon boyunca devam eden ve 17. Sezonda dramatik bir şekilde ekranlara veda eden Arka Sokaklar ekranlara geri mi dönüyor?

Türk televizyon tarihinin ve dizi sektörünün en uzun süreli yapımlarından olan Arka Sokaklar her Cuma akşamı Kanal D ekranlarında tam 17 sezon boyunca yayınlandı. Birbirinden ünlü oyuncuların uzun yıllar aynı karakterlerle yoluna devam ettiği dizi Cuma akşamlarının vazgeçilmezlerinden olurken aynı zamanda da Cuma günlerinin en çok seyredilen yapımları arasında her zaman ilk üç yerinde yer almayı başardı. Erler Film tarafından hazırlanan Arka Sokaklar İstanbul’un asayişinde yaşanan olayları konu olarak belirlerken Polis – Suç ve Dram türlerinde ele alındı. Yayınlanmaya başladığı ilk bölümden itibaren binlerce oyuncunun rol aldığı ve sektörde yer alan oyuncuların hemen hemen tamamının yolunun bir şekilde kesiştiği Arka Sokaklar zaman zaman final yapacak haberleriyle gündeme geldi ancak dizi emin adımlarla yolu devam etti. Ta ki bu sezona kadar. Ancak Arka Sokaklar bu sezona kadrosunda yer alan ve tam 16 sezon boyunca Komiser Mesut olarak seyirci karşısına çıkan Şevket Çoruh’tan yoksun olarak başladı ve bu dizinin bu sezon yaşadığı ilk aksilik oldu. Ardından da diğer sorunlar yaşanmaya başlandı ve Arka Sokaklar kimsenin beklemediği dramatik bir şekilde final yaptı.

Geri mi Dönüyor?

Sektörün en çok beğenilen ve fenomen haline gelen dizilerinin başında gelen ve setinden pek çok ünlü oyuncunun gelip geçtiği Arka Sokaklar 17. Sezonunda dramatik bir şekilde sona erdi. Yapım şirketi Erler Filmin sahibi Türker İnanoğlu’nun yapımcılığını üstlendiği dizi, Türker İnanoğlu’nun rahatsızlığı sebebiyle yayınına uzun bir süre ara vermek durumunda kaldı. Ardından başka sorunlar yaşayan dizi final yapmak durumunda kaldı. Seyircinin oldukça üzüldüğü bu durum karşısında ve Cuma akşamları yayın akışında yine güçlü bir yapım isteyen Kanal D yönetimi harekete geçti. Gelen haberlere göre Kanal D tüm hakları Erler Film’de olan Arka Sokaklar’ın yayın haklarını almak için Erler Film ile görüşmelere başladı.

Kanal D mi Yapacak?

Yönetmen koltuğunda Orhan Oğuz’un oturduğu ve kadrosunda Zafer Ergin, Şevket Çoruh, Özgür Ozan, İlker İnanoğlu, Oya Okar ve Ozan Çobanoğlu’nun yer aldığı Arka Sokaklar için heyecan veren haberler gelmeye başladı. Erler Film ile yayın haklarını satın almak için görüşmelere başlayan Kanal D eğer şartlar gerçekleşirse ve Arka Sokaklar’ın yayın haklarını alırsa diziyi kendi iç yapım bünyesinde hazırlayacak. Geçtiğimiz yaz aylarında Kanal D İç Yapımlar bünyesinde Seversin adlı diziyi çekmişti. Anlaşma gerçekleşirse Kanal D şimdide efsane dizinin yapımcılığını ve yayıncılığını aynı anda üstlenecek.

24-03-2023
Yazar Hakkında
Emir Mete

Emir Mete

1984 yılında Sivas’ın uzak bir köyünde her türlü moderniteden ve karmaşadan uzak bir şekilde dünyaya geldi. Çocukluğunu doya doya olmasa .. devamı.. mail
Yorumlar