Ateş Kuşları ‘nda sürpriz değişiklik

Ateş Kuşları ‘nda sürpriz değişiklik
 İlayda Alişan, Hande Soral, Burak Tozkoparan gibi önemli oyuncuları kadrosunda barındıran dizi özellikle sokakta yaşayan kimsesiz çocukların sıkıntılarını dile getiriyor

Yayın tarihi belli olan ATV ‘nin “Ateş Kuşları” dizisi 13 Ocak Salı akşamı ilk bölümüyle izleyicisinin karşısına çıkacak.  Bozdağ Film ‘den Mehmet Bozdağ ‘ın yapımcılığını üstlendiği dizinin senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Eryılmaz ‘ın kaleme alıyor.  İlayda Alişan, Hande Soral, Burak Tozkoparan ve Görkem Sevindik gibi önemli oyuncuları kadrosunda barındıran dizi özellikle sokakta yaşayan kimsesiz çocukların sıkıntılarını dile getiriyor.

Ateş Kuşları ‘nda sürpriz değişiklik

Daha önce dizinin yönetmeni Emir Khalilzadeh ile yollarını ayırıp Benal Tairi ile anlaşan şirket  en son olarak Gökhan Ayiz ile el sıkıştı.

Dizisinin Konusu

Sokak çocuklarının dünyasına odaklanan dizi sokakta yaşayan beş canciğer arkadaşın hikayelerini anlatmaktadır. Sokaktakilerin çoğu daha gencecik yaşlarındayken veda ederler hayata. Hayatta kalanların da durumları içler acısıdır. Kimi uyuşturucununun  pençesine düşer, kimi şiddet mağdurudur, kimi de cinsel tacize maruz kalıyorlardır. Ve açlık nerdeyse ortak kaderleridir hepsinin. Ve bu makus talihi kırmayı başaran ve kendilerine “Köksüzler” diyen en küçüğü 6, en büyüğüyse 13 yaşında olan biri kız, biri otistik beş sokak çocuğunun çöplükte kırk günlük bir bebek bulmasıyla değişen, sürprizlere gebe bir hikayedir onlarınki. Köksüzler ’den Ateş Kuşlarına dönüşün başlangıcı olan sevimli bebekle birlikte hayat mücadeleleri anlam kazanacak ve dirençleri daha da artacaktır.

Ateş Kuşları Oyuncuları;

İlayda Alişan - Gül Ayşe,

Hande Soral – Mercan,

Görkem Sevindik – Ali,

Burak Tozkoparan – Barbaros,

Serkan Ercan – Menderes,

Nizam Namidar – Nizam,

Ahmet Saraçoğlu – Çatal,

Gonca Cilasun – Hacer,

Erdem Şanlı – Zıpkın,

Emir Çubukçu – Sabit,

Onat Bulut – Halis,

Lilya İrem Salman – Hüma,

Sedef Akalın – Şirin,

Hilal Uysun – Nermin,

Ozan Ağaç – Zümrüt,

Boncuk Yılmaz – Nazmiye,

Yeşim Dalgıçer – Gazeteci,

Kaan Sevi – Cemal,

Çınar Yükçeker – Yakup,

Almira Abay - Çocuk Mercan,

Fatih Fuat Odabaşı - Çocuk Sabit,

Berke Obuz - Çocuk Zıpkın,

Görkem Doğan – Pamir,

Umut  Ege Baştemur - Çocuk Kara

Gökhan Ayiz kimdir?

12 Eylül 1985 ‘te İstanbul ‘da dünyaya gelen Gökhan Ayiz,  Türk ‘ün Uzayla İmtihanı (2012) Doksanlar dizisinde (2013),  Anlatırsam Aşık Olurum (2021) projelerinde görev aldı.

05-01-2023
Yazar Hakkında
Yorumlar